دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران با بیان اینکه مصرف قلیان در دختران ۱۴ تا ۱۵ ساله ۱۳۳ درصد رشد داشته است گفت: مالیات بر دخانیات در ایران پایین ترین مالیات است در حالیکه این مالیات باید برای گسترش اماکن ورزشی رایگان برای دانش آموزان اختصاص یابد.
به گزارش اکسیداک محمدرضا مسجدی در مراسم ارتقای سطح سواد سلامت دانش آموزان با بیان اینکه در ۴ منطقه تهران در ۸ مدرسه به صورت آزمایشی طرح مدرسه سلامت یار برای بیماری های غیرواگیر اجرا می شود گفت: ۷۰ درصد دلیل مرگ و میر در دنیا به علت بیماری های غیرواگیر است که طیف وسیعی از بیماری ها را شامل می شود. سازمان بهداشت جهانی ۴ بیماری خطرساز را که شامل بیماری های قلبی و عروقی سرطان مزمن تنفسی و دیابت است دلیل عمده مرگ و میرها اعلام کرد.
وی با بیان اینکه استعمال دخانیات تعذیه نامناسب به شکل مصرف زیاد نمک شیر و روغن ناسالم مصرف کم سبزیجات فعالیت فیزیکی ناکافی و آلودگی هوا دلیل اصلی بیماری های غیرواگیر و مرگ و میر ناشی از آن است افزود: حداقل ۳۰ درصد بیماری های قلب و عروق و سرطان با مصرف کمتر شکر نمک و روغن و مصرف بیشتر سبزیجات کاهش می یابد.
وی با بیان اینکه فعالیت بدنی دانش آموزان به شدت کاهش یافته است و اگر بخواهیم دانش آموزان و جوانان سالم بمانند باید ورزش را عملیاتی کنیم ادامه داد: مالیات بر دخانیات در ایران پایین ترین مالیات است در حالیکه این مالیات باید برای گسترش اماکن ورزشی رایگان برای دانش آموزان اختصاص یابد.
مسجدی با اشاره به اینکه افرادی که در معرض دود سیگار و قلیان قرار دارند و خودشان هم آن را استعمال نمی کنند دچار بیماری هایی همچون سرطان می شوند گفت: باید به دانش آموزان آموزش دهیم که مصرف فست فود و نوشابه نمک و مواد قندی را کاهش دهند.
این متخصص بیماری های ریه متذکر شد: باید «نه گفتن» را به دانش آموزان برای مصرف سیگار آموزش داد؛ ۷۰ هزار نفر سالانه در ایران به دلیل مصرف دخانیات فوت می کنند. ۶.۷ درصد دانشجویان سال اول رشته علوم پزشکی سیگار مصرف می کنند که در سال های بالاتر به ۲۲ درصد می رسد.
وی با اشاره اینکه ۱۵ درصد مردم ایران دخانیات مصرف می کنند افزود: شرکت آمریکایی و انگلیسی بی تی ای ۴ سال قبل در اشتهارد کارخانه زده است و سالانه ۱۳ میلیارد نخ دخانیات تولید می کند. متاسفانه ورود کالاهای تجلمی در ایران آزاد است و ۷۲ درصد تولید دخانیات در ایران توسط کارخانجات خارجی است و اکنون به دنبال ایجاد کارخانه برای تولید سیگار الکترونیک در ایران هستند.
مسجدی متذکر شد: مصرف قلیان در دختران ۱۴ تا ۱۵ ساله ۱۳۳ درصد رشد داشته است.
پایان خبر اکسیداک
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رشد ۱۳۳ درصدی مصرف قلیان در دختران ۱۴ تا ۱۵ ساله" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رشد ۱۳۳ درصدی مصرف قلیان در دختران ۱۴ تا ۱۵ ساله"، کلیک کنید.