اکسیداک/خراسان رضوی محققان بازبینی نظام مند از تحقیقات مشاهده ای و مداخله ای انجام دادند که رابطه بین قرار گرفتن در معرض فضای سبز و میکروبیوتای انسان را در مکان های مختلف آناتومیکی ارزیابی می کرد.
آنان دریافتند که قرار گرفتن در معرض فضای سبز با افزایش تنوع و ترکیب تغییر یافته میکروبیوتای روده و پوست مرتبط است.
زمینه
در سال های اخیر، نتایج تحقیقات به طور فزاینده ای بر مزایای سلامتی بالقوه قرار گرفتن در معرض فضای سبز، ازجمله سلامت روان و کاهش خطر بیماری متمرکز شده است.
اگرچه یافته ها پیچیده هستند، میکروبیوتای انسانی که برای عملکرد سیستم ایمنی و سلامت متابولیک حیاتی محسوب می شود، ممکن است تحت تاثیر فضای سبز قرار گیرد. درک این رابطه می تواند مکانیسم های زیربنایی اثرات سلامت فضای سبز را مشخص کند.
بررسی نظام مند با هدف ترکیب شواهد مشاهده ای و مداخله ای در مورد تاثیر فضای سبز بر تنوع و ترکیب میکروبیوتای انسانی در بین جمعیت ها، مواجهه ها و نتایج مختلف، به دنبال شفاف سازی شکاف های دانش موجود و اطلاع رسانی به مداخلات و سیاست های بهداشت عمومی است.
روش ها شامل بررسی های قبلی و تدوین راهبردهای جستجو برای پایگاه های داده، با معیارهای خاص برای انتخاب تحقیق بر اساس اصول جمعیت، مواجهه، مقایسه شدن، نتیجه و تحقیق بود.
دو محقق به طور مستقل جستجو، سوابق غربالگری و استخراج داده ها را انجام دادند. آنان خطر سوگیری را با ترکیب شواهد و دستورالعمل هایی برای بررسی های نظام مند بدون متاآنالیز ارزیابی کردند. قطعیت شواهد با استفاده از چارچوب درجه بندی توصیه ها، ارزیابی، توسعه و سنجش، نتایج و اصول تحقیق مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها
پس از چندین دور غربالگری، ترکیب کیفی شامل 20 مقاله از 35 کشور، ازجمله فنلاند، کانادا، ایالات متحده، چین، هلند، بریتانیا، هند و استرالیا بود. نیمی از تحقیقات طرح های مقطعی، یک تحقیق گروهی و بقیه طرح های مداخله ای شامل 2 کارآزمایی تصادفی سازی و کنترل شده بودند.
تحقیقات مشاهده ای از معیارهای عینی استفاده می کنند مانند شاخص نرمال شده تفاوت پوشش گیاهی، درصد فضای سبز، یا متغیرهای باینری که از تصاویر ماهواره ای یا نقشه های زمین منشا می گیرند و تخصیص دقیق مواجهه با فضای سبز را تضمین می کند. تحقیقات مداخله ای شامل فعالیت هایی مانند مالیدن دست ها به خاک، مشغول شدن به فعالیت در پارک، یا ایجاد فضای سبز در مهدکودک ها برای مدت های مختلف بود.
20 تحقیق، جوامع میکروبی را در نقاط مختلف بدن انسان روده (13 تحقیق)، پوست (10 تحقیق)، حفره دهان (پنج تحقیق)، حفره بینی (پنج تحقیق)، و ناحیه چشم (یک تحقیق) بررسی کردند.
توالی ژنتیکی که ژن ریبونوکلییک اسید ریبوزومی 16 اس را هدف قرار می داد، با عناصر پردازش مانند بینش کمی در مورد محیط زیست میکروبی، مجموعه تجزیه و تحلیل توالی برای تحقیق روی میکروبیوتا (Mothur)، یا ابزار تجزیه و تحلیل توالی منحصر به فرد (Usearch) مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل بیوانفورماتیک مشترک بود. نتایج شامل تنوع آلفا، تنوع بتا و فراوانی نسبی گونه ها بود.
تحقیقات گنجانده شده از نظر خطر سوگیری مورد ارزیابی قرار گرفتند که سه مورد به دلیل سوگیری مخدوش کننده به عنوان “جدی” رتبه بندی شدند. چهار تحقیق دارای خطر «با احتمال زیاد» از منابع دیگر، مانند رویکردهای آماری نامناسب بودند. حجم نمونه کوچک، قابلیت اطمینان را در برخی از تحقیقات مداخله ای به خطر انداخت.
به طور کلی، تحقیقات نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض فضای سبز با تنوع زیستی آلفای بیشتر، ترکیبات کلی تغییر یافته و تغییر فراوانی نسبی گونه ها در میکروبیوتای روده انسان مرتبط است، همانطور که توسط 12 تحقیق از 13 تحقیق، شامل طرح های مقطعی و مداخله ای گزارش شده است.
مطالعات مقطعی ارتباط متنوعی از قرار گرفتن در معرض فضای سبز با تنوع آلفا، تنوع بتا و فراوانی گونه های خاص را نشان داد. مطالعات مداخله ای اثرات مثبتی بر تنوع آلفا و فراوانی گونه های خاص پس از مداخلات فضای سبز نشان می دهد.
از 10 تحقیقی که رابطه بین قرار گرفتن در معرض فضای سبز و میکروبیوتای پوست انسان را بررسی می کند، مطالعات مقطعی و مداخله ای ارتباط مثبت بین فضای سبز و تنوع آلفای میکروبیوتای پوست، ترکیبات تغییر یافته و تغییرات در فراوانی گونه ها را نشان می دهد.
تحقیقات مشاهده ای ارتباط با پوشش جنگلی و زمین کشاورزی را برجسته می کند، در حالی که مداخلات افزایش تنوع آلفا و ترکیبات تغییر یافته با فعالیت های فضای سبز را نشان می دهد.
چندین تحقیق ارتباط بین قرار گرفتن در معرض فضای سبز و میکروبیوتای انسان را در حفره های دهان، بینی و چشم بررسی کردند. یافته های ترکیبی مشاهده شد؛ تحقیقات میکروبیوتای دهان افزایش فراوانی را با فضای سبز نزدیک نشان داد، در حالی که تحقیقات میکروبیوتای بینی نتایج متناقضی را گزارش کردند.
میکروبیوتای چشمی ارتباط معناداری با فضای سبز نشان نداد. تحقیقات مداخله ای نشان داد که فعالیت های فضای سبز ممکن است بر تنوع میکروبیوتای بینی تاثیر مثبتی داشته باشد.
ارزیابی قطعیت شواهد در فضای سبز و میکروبیوتای انسانی در نقاط مختلف بدن متفاوت است. رتبه بندی های اولیه بالا یا متوسط بودند، اما به دلیل عدم دقت و نتایج متناقض به متوسط یا پایین تنزل یافتند. به طور کلی، قطعیت شواهد برای فضای سبز و میکروبیوتا در تمام نقاط بدن به عنوان بسیار کم ارزیابی شد.
نتیجه گیری
این بررسی نظام مند 20 تحقیق را در مورد قرار گرفتن در معرض فضای سبز و میکروبیوتای انسانی، بیشتر در اروپا و آمریکای شمالی ارزیابی کرد. شواهد نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض فضای سبز تنوع میکروبیوتای روده و پوست را افزایش می دهد و باکتری های مفید را نسبت به عوامل بیماری زا ترجیح می دهد.
هرچند ناهمگونی تحقیق، محدودیت های طراحی، و سوگیری ها ذکر شد اما یافته ها اغلب با بررسی های قبلی مطابقت دارند و ارزیابی جامع تری ارایه می دهند. مکانیسم ها شامل قرار گرفتن در معرض میکروب های مختلف محیطی، کاهش آلاینده های هوا و بهبود سبک زندگی است.
مطالعات طولی و مداخله ای بیشتر با در نظر گرفتن جنبه های مختلف فضای سبز، ویژگی های شرکت کننده و عملکرد میکروبیوتا توصیه می شود.
یافته های این تحقیق در مجله Environmental International منتشر شده است.
منابع
https://www.news-medical.net
https://www.sciencedirect.com
پایان خبر اکسیداک
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فضای سبز و تقویت سلامت میکروبیوتای روده و پوست" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فضای سبز و تقویت سلامت میکروبیوتای روده و پوست"، کلیک کنید.