کارشناسان تغذیه همواره از مزایای رژیم غذایی مدیترانه ای و اثر مطلوب آن بر سلامت و کاهش وزن سخن گفته اند اما «نیویورک پست» اخیرا در گزارشی از برخی شک و تردیدهای متخصصان در مورد تبلیغات این رژیم غذایی خبر می دهد.
به گزارش اکسیداک، این نشریه در مطلبی آورده است به نظر می آید عنصری شک برانگیز در رژیم غذایی مدیترانه ای وجود دارد و آن، روغن زیتون است.
روغن زیتون که به طلای مایع معروف است یکی از ارکان اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای است. این رژیم غذایی هفت سال پی درپی در رتبه اول بهترین رژیم های غذایی جهان جای گرفته است.
کارشناسان مواد غذایی از دیرباز به فواید بی شمار روغن زیتون برای سلامت اشاره کرده اند زیرا این روغن سرشار از چربی های مفید و مواد مغذی است.
اما اکنون متخصصان در ایالات متحده هشدار می دهند که احتمال دارد تبلیغات درباره این چاشنی غذایی باعث شود که برخی ها فواید روغن زیتون برای کاهش وزن را بیش از حد بزرگ کنند. در نتیجه، تلاش های افرادی که از رژیم غذایی خاصی پیروی می کنند در اثر مصرف زیاد روغن زیتون بی ثمر می ماند و آن ها اضافه وزن پیدا می کنند.
یکی از مراجعه کنندگان به دکتر «میشل روتنستاین»، متخصص تغذیه در نیویورک می گوید هر روز یک فنجان پر روغن زیتون می خورد زیرا به نظر او روغن زیتون بی همتا و بسیار سالم است. اما روتنستاین معتقد است این رژیم غذایی می تواند اثر منفی هم داشته باشد.
روتنستاین می گوید: این رژیم افراطی نه تنها مانع کاهش وزن این مراجعه کننده شد بلکه روی میزان کلسترول خون او نیز اثر منفی گذاشت. این حجم از روغن زیتون می تواند حاوی چربی اشباع شده زیادی باشد که با مزیت های گفته شده درباره این ماده غذایی در تضاد قرار می گیرد.
با همه این ها، اتفاق نظر بر این است که روغن زیتون برای سلامت بدن نسبتا خوب است به ویژه اگر در پخت وپز استفاده شود.
«کتلین لوپز»، متخصص تغذیه نیز در این باره می گوید: اگر از منظر خطر یا فایده و هزینه به موضوع بنگریم، مصرف روغن زیتون فرابکر بسیار کم خطر است و با توجه به تاثیر مثبتش بر نشانه های خطر (بیماری های قلبی) و التهاب، به احتمال زیاد برای اغلب مردم مفید است.
یک پژوهش نشان داده است که افزودن روغن زیتون بیشتر به رژیم غذایی ممکن است خطر مرگ در اثر زوال عقل را کاهش دهد.
به گفته آن «جولی تسیر»، یکی دیگر از متخصصان تغذیه، طبق پژوهش ها مصرف روغن های گیاهی مانند روغن زیتون توصیه می شود زیرا این روغن ها نه تنها برای سلامت قلب مفیدند بلکه به سلامت مغز نیز کمک می کنند.
با توجه به پژوهش های صورت گرفته، استفاده منظم از روغن زیتون در رژیم غذایی به جای مصرف چربی های حیوانی یا فراوری شده به طور کلی رژیم غذایی سالم تری است.
تسیر می گوید: برخی ترکیب های آنتی اکسیدانی در روغن زیتون می توانند از سد خونی مغز عبور کنند و بالقوه روی مغز اثر مستقیم بگذارند. این امکان هم هست که روغن زیتون با توجه به مزیتی که برای سلامت قلب و عروق دارد، تاثیر غیرمستقیم بر سلامت مغز داشته باشد.
برخی از یافته های پژوهشی دیگر نیز حاکی از آن است که خوردن نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون می تواند خطر مرگ ناشی از سرطان و خطر ابتلا به بیماری زوال عصبی و بیماری های تنفسی را کاهش دهد.
بنابراین بخش زیادی از نگرانی متخصصان تغذیه در آمریکا ناشی از تبلیغات گسترده افراد مشهور و با نفوذ در شبکه های اجتماعی در مورد مصرف روغن زیتون است. برخی از این افراد این روغن سرشار از چربی های غیراشباع شده را روی بستنی یا داخل قهوه می ریزند یا یک قاشق غذاخوری پر از آن می خورند. یک شرکت معروف زنجیره ای در آمریکا نیز امسال تبلیغات و عرضه نوشیدنی های حاوی روغن زیتون (نوشیدنی های دم کرده با روغن زیتون فرابکر) را آغاز کرده و رشد این تبلیغات موجب نگرانی متخصصان از ادامه این روند شده است.
پایان خبر اکسیداک
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هشدار متخصصان درباره تبلیغاتِ اشتباه برای یک خوردنی مفید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هشدار متخصصان درباره تبلیغاتِ اشتباه برای یک خوردنی مفید"، کلیک کنید.