اکسیداک/اصفهان ابتلای یک کارگر لبنیات به آنفولانزای H5N1 در تگزاس نشان دهنده ویروسی مرگبار میان راسوها است. این موضوع با وجود علائم خفیف در کارگر نگرانی هایی را در مورد خطرات بالقوه این ویروس برای انسان ها ایجاد کرده است.
به گزارش اکسیداک و به نقل از سی تک دیلی سویه ویروس H5N1 در بهار امسال در یک کارگر لبنیات در تگزاس مشاهده شد. این سویه از طریق هوا میان راسوها قابل انتقال است. در مطالعه ای که توسط محققان دانشگاه Wisconsin–Madison انجام شد مشخص شد که تمامی حیوانات آلوده به این ویروس جان باخته اند.
خبر خوب این است که کارگر آلوده علائم خفیفی داشت و به طور کامل بهبود یافت. همچنین به نظر می رسد که سویه H5N1 که به کارگر منتقل شده بود در محیط گسترش نیافته است.
با این وجود یافته های این تحقیق نشان می دهد که این ویروس همچنان در میان گاوها در حال گسترش است و گاهی به کارگران منتقل می شود و می تواند خطراتی را به همراه داشته باشد.
سرپرست این تحقیق می گوید که از قدرت کشتار این سویه در راسوها شگفت زده شده است. Kawaoka استاد علوم بیماری شناسی در دانشگاه UW–Madison که هدایت این تحقیق را بر عهده داشته می گوید: این یکی از کشنده ترین ویروس هایی است که تا به حال در راسوها دیده ام.
راسوها مدل مناسبی برای بررسی نحوه انتقال ویروس های آنفولانزا به پستانداران هستند. Kawaoka و همکارانش در مؤسسه تحقیقاتی آنفولانزا در دانشگاه UW–Madison این موضوع را مطالعه می کنند چرا که چنین انتقالی می تواند باعث وقوع پاندمی آنفولانزا شود.
ویروس های H5N1 مانند دیگر ویروس های آنفولانزا هنگام آلوده کردن میزبان های جدید با سرعت نسبتاً بالایی جهش پیدا می کنند. این جهش ها گاهی به ویروس ها اجازه می دهند که به راحتی به گونه های جدید آلوده شده و در آن ها گسترش یابند. به همین دلیل ویروس های H5N1 که در سال های اخیر پرندگان را در سراسر جهان آلوده کرده اند اکنون در میان پستانداران به ویژه گاوهای آمریکای شمالی شروع به گسترش کرده اند.
Kawaoka می گوید: موضوع پیچیده و گیج کننده این است که چرا انسانی که به این ویروس آلوده شد عفونت شدیدی نداشت.
در ادامه او به چند احتمال اشاره می کند و بیان می کند که شاید مواجهه با ویروس های آنفولانزای فصلی باعث ایجاد سطحی از حفاظت از طریق آنتی بادی ها شده است یا شاید مسیر عفونت مهم باشد؛ علامت اصلی فرد مبتلا شده التهاب ملتحمه بود که نشان می دهد ویروس از طریق چشم و نه از طریق مسیر تنفسی معمول وارد بدن شده است. احتمال دیگری این است که این سویه خاص ممکن است در انسان ها نسبت به پستاندارانی مانند راسوها شدت کمتری داشته باشد.
Kawaoka در پایان یادآور می شود: این ها همگی احتمال ها هستند اما ما هنوز مطمئن نیستیم و اینکه آیا ویروسی با چنین جهشی برای انسان خطرناک خواهد بود یا نه هنوز مشخص نیست.
نتایج این پژوهش در تاریخ 28 اکتبر 2024 در مجله Nature منتشر شده است.
پایان خبر اکسیداک
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ابتلای یک کارگر به سویه جدیدی از آنفولانزای پرندگان" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ابتلای یک کارگر به سویه جدیدی از آنفولانزای پرندگان"، کلیک کنید.