صفحه ی خبرگزاری اکسیداک در شبکه ی اجتماعی اینستاگرام پرسشی با این مضمون مطرح کرده بود که آیا با انتخاب شهردار با رای مردم موافق هستید؟
ذیل این پرسش دو گزینه ی بله انتخاب مردم مهم است//خیر شوراها انتخاب کنند درج شده بود که بیش از هشتاد درصد به گزینه اول رای داده بودند.
بنا به اهمیت خواست و نظر مردم در انتخاب شهردار که بی شک امری است مهم و به همین سبب غالب کشورهای توسعه یافته این طریق صواب را برای گزینش مسئولان شهری و حکومتی برگزیده و تبعات مثبت چنین امری در جزء به جزء زندگی شهروندان و تحقق یک جامعه ی توسعه یافته با مختصات زندگی ایده آل برای مردم آن سرزمین دیده می شود گزینه ی اول را انتخاب کردم اما بلافاصه تبعات منفی و تالی فساد و مشکلات چنین قاعده ای برای انتخاب مسئولان شهری و حکومتی ایران در ذهنم مرور شد!
انتخاب گزینه ی اول از سوی اکثریتی که در این نظرسنجی مشارکت داشته اند موید این موضوع است که چنین شیوه ای برای انتخاب مسئولان فارغ از تفاوت های فرهنگی و سرزمینی مورد اقبال هر انسانی است اما عطف به تشریفات حاکم بر شیوه ی برگزاری انتخابات در کشور ما نکته ای که لازم است مورد توجه قرار گیرد تعریف طریقی صواب برای حضور اشخاص به عنوان نامزد تصدی چنین مسئولیتی در انتخابات شهردار شهر است و به همین سیاق تعریف شرایط رای دهندگان.
اینکه چه خصوصیت یا تخصصی برای تصدی فلان مسئولیت تعریف می شود؟ جایگاه تخصص و دانشِ مرتبط در انتخاب مدیران کجاست؟شیوه ی گزینش افراد بنا به چه معیاری است و چه افرادی صلاحیت تعریف ملاک ها و معیارها را دارند؟کدام مرجع صالح و مجاز به تعریف اوصاف نامزدان برای تصدی کرسی شهرداری است؟کدام مرجع مسئول بررسی و احراز اوصاف و شرایط تعریف شده برای نامزدان است نحوه ی ارزیابی صلاحیت نامزدان چگونه است؟ و …
اهمیت پاسخ به این پرسش ها از آن جهت است که علیرغم تعریف برخی نمادهای دموکراسی و اهمیت به خواست و نظر مردم در ساختار حکمرانی ایران آنچه به عنوان خروجی چنین موضوعاتی دیده می شود با فلسفه ی وجودی و خاستگاه چنین نهادهایی فرسنگ ها فاصله دارد.
به عنوان مثال؛ شیوه ی انتخابِ هیأت منصفه و تأثیر آراء این نهاد در عدلیه برای رسیدگی به جرایم مطبوعاتی و سیاسی و یا نحوه ی تعریف اوصاف نامزدان حضور در شورای شهر به عنوان نهادی محلی-شهری که برای برنامه ریزی شهری و انتخاب شهردار تعریف شده و یا انتخاب اعضائ هیات مدیره فلان نهاد مدنی یا صنفی مانند انتخاب اعضا هیات مدیره کانون های وکلای دادگستری یا انتخاب هیات مدیره اتاق بازرگانی و قس علی هذه به نحوی است که با هیچ یک از مختصات تعریف شده برای تاسیس چنین نهادی منطبق نیست!
شناسایی چرایی این خلاء و تعارض حاکم بر مختصات شکل گیری چنین نمادهایی با کارکرد ذاتی آنها مهم ترین مسئله ایست که لازم است کارشناسان خبره و نظریه پردازان هر حوزه به آن ورود کنند که تیتر و صدر چنین امرِ واجبی توجه به تخصص و دانشِ مرتبط و باور به قاعده ی حکومت قانون و اهمیت اشاعه ی چنین باوری در بدنه ی جامعه و شیوه ی حکمرانی است.
با چنین فرضی در جهان امروز که به دنیای تخصص گرایی و احترام به قانون تعبیر می شود می توان امید داشت که شیوه ی حکمرانی بر مدارِ خواست و توقع افراد ملت شکل گرفته نمونه ای عینی با مختصاتی درست از دولت-ملت شاهد باشیم
وکیل دادگستری-شیراز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "انتخاب شهردار با رای مردم" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "انتخاب شهردار با رای مردم"، کلیک کنید.