بهبود حلالیت داروهای شیمایی با نانو کردن

بهبود حلالیت داروهای شیمایی با نانو کردن

اکسیداک/زنجان استاد تمام شیمی دارویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه نانو کردن منجر به حلالیت داروهای شیمایی می شود گفت: طراحی نانوسامانه دو فلزی از جنس آهن و مس با داروی موثر کورکومین (ماده موثر زردچوبه) به عنوان آنتی اکسیدان ضد التهاب و در سال های اخیر به عنوان داروی سرطان بدون ضرر استفاده می شود و آسیبی به بافت های سالم نمی رساند.

حسین دانافر در گفت وگو با خبرنگار اکسیداک با بیان اینکه دانشکده داروسازی زنجان به عنوان قطب نانوفناوری دارویی کشور است گفت: بیشترین تحقیقات در زمینه درمان سرطان سینه استفاده از سامانه های نانویی است.

وی با بیان اینکه بیشترین سطح تماس و اثر نانو در سایز نانو است و داروها باید در حامل های نانو مورد استفاده قرار گیرد افزود: هر دارویی خواص فیزیکی و شیمایی خاصی دارد و دارو تا به محل مورد نظر برسد به سرعت از بدن دفع شده و ماندگاری ندارد به همین جهت با سیستم های نانو می توان رهش دارو را آهسته تر کرد و دفع یک ساعته دارو از بدن را به ۲۴ ساعت یک هفته و یک ماه رساند.

دانافر یادآور شد: اکثر داروهای شیمیایی از دو جنبه قابل ارزیابی هستند. از یک طرف دارو به محل هدف رفته و بیشترین اثر آن در همه جای بدن پخش نمی شود و در محل هدف متمرکز می شود و از طرفی داروهای شیمیایی مزایا و مضراتی برای بدن دارند.

وی عنوان کرد: بعضی سلول های سرطانی علیرغم مشابهت با سلول های سالم یکسری گیرنده هایی دارد که اگر فولیک اسید را روی این حامل ها قرار دهیم سلول های سرطانی راحت می تواند حامل دارو را گرفته و دارو با آزاد شدن در قسمت مورد نظر به محل هدف برسد.

استاد تمام شیمی دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: دیواره سلول های سرطانی در حد ۲۰۰ الی ۳۰۰ نانومتر نفوذپذیر است و اگر نانوحامل ها را در این حد قرار بدهیم از دیواره سلول های سرطانی رد شده و کار خود را انجام می دهند.

دانافر با اشاره به اینکه در این طراحی و درمان با کورکومین همزمان از دو روش شیمی درمانی و رادیوتراپی برای درمان سرطان سینه و محافظت از سلول های سالم استفاده کردیم افزود: برای محافظت از سلول های سالم درحال تهیه کِرِمی هستیم که به عنوان نانوکورکومین برای محافظت از سلول های سالم استفاده می شود و بیماران برای جلوگیری از تاثیر دُز اشعه به سروگردن می زنند.

پایان خبر اکسیداک

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بهبود حلالیت داروهای شیمایی با نانو کردن" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بهبود حلالیت داروهای شیمایی با نانو کردن"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه