به شماره افتادن نفس محیط زیست با پلاستیک‌

به شماره افتادن نفس محیط زیست با پلاستیک‌

اکسیداک/یزد در عصر حاضر که پلاستیک‌ها نفس محیط زیست را به شماره انداخته‌اند در حالی که کنترل میزان مصرف آن‌ها تاثیر مستقیم بر محیط‌زیست، جمعیت و سلامت جانداران دریایی و حیات وحش و همچنین سلامت انسان‌ها دارد.

به سبب اهمیت تاثیر پلاستیک‌ها بر محیط زیست و سلامت، روز ۱۲ جولای هر سال روز جهانی بدون پلاستیک نام گذاری شده است. این رویداد محیط زیستی مردم سراسر کره‌ی زمین را تشویق می‌کند تا با مصرف کمتر کیسه‌های پلاستیکی، خطرات ناشی از آلودگی پلاستیکی را کاهش دهند.

«زهره حکیم زاده» رئیس اداره مدیریت زیست محیطی آب،خاک و پسماند استان یزد در گفت‌وگو با اکسیداک ضمن بیان این که اجسام پلاستیکی مختلفی در اطراف ما وجود دارد که نمی‌توان از استفاده آن‌ها اجتناب کرد، گفت: البته ضروری است برای حفظ محیط زیست، مصرف پلاستیک را تا حد امکان کنترل کنیم.

وی با بیان این که مهمترین خصوصیات پلاستیک‌ها بقای بسیار بالا و تجزیه طولانی مدت در طبیعت است، گفت: پلاستیک‌ها علاوه بر آلودگی آب و خاک یکی از عوامل ایجاد ماده آلوده کننده هوا یعنی «دی اکسید کربن» هستند.

رئیس اداره مدیریت زیست محیطی افزود: از دیگر تاثیرات خطرناک کیسه‌های پلاستیکی بر چرخه زیستی، درگیر شدن مستقیم حیوانات با آن ها و مصرف این مواد به جای غذا است.

حکیم زاده ضمن بیان این که کیسه‌های پلاستیکی صنعت کشاورزی را نیز تهدید کرده است، گفت: با ورود مواد سمی تشکیل دهنده پلاستیک‌ها به خاک، شاهد آلودگی زمین و منابع خواهیم بود.

وی در خصوص راهکارهای اجرایی برای کاهش مصرف پلاستیک، گفت: آگاه کردن مردم و آموزش استفاده از جایگزین‌های سازگار با محیط زیست تاثیر بسزایی در کنترل مصرف پلاستیک‌ها دارد.

رئیس اداره مدیریت زیست محیطی اظهار کرد: استفاده از ظروف قابل شست‌وشو، پارچه، الیاف طبیعی و کاغذ باعث می‌شوند ضایعات پلاستیکی تا حد زیادی کاهش پیدا کند.

وی افزود: مدیریت صحیح سیستم بازیافت زباله و ممانعت از ارائه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌ها از دیگر راهکارهای موثر در این زمینه است.

حکیم زاده اظهار کرد: اجرای مفاد آیین نامه کاهش مصرف پلاستیک و ترکیبی از قانونگذاری و قیمت گذاری نیز می‌تواند مصرف کیسه‌های پلاستیکی را به حداقل رسانده و علاوه بر حفظ محیط زیست در ایجاد سلامت جوامع انسانی نقش به سزایی داشته باشد.

 سالانه حدود ۱۸۵ هزار تن پلاستیک در کشور تولید می‌شود و به‌طور میانگین هر ایرانی روزانه سه کیسه پلاستیکی با متوسط عمر ۱۲ دقیقه مصرف می‌کند.

پایان خبر اکسیداک

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "به شماره افتادن نفس محیط زیست با پلاستیک‌" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "به شماره افتادن نفس محیط زیست با پلاستیک‌"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه