خزعلی: رویکرد ما ارتقا جایگاه زنان است/ تحریم ها معیشت و پیشرفت ایرانیان را نشانه گرفته است

خزعلی: رویکرد ما ارتقا جایگاه زنان است/ تحریم ها معیشت و پیشرفت ایرانیان را نشانه گرفته است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری اکسیداک، انسیه خزعلی، معاون رییس جمهور اسلامی ایران در امور زنان و خانواده روز جمعه به وقت محلی در نشست گفتگو های تعاملی اجلاس شصت و هشتم کمیسیون مقام زن سازمان ملل با عنوان «سیستم های تامین اجتماعی، دسترسی به خدمات عمومی و زیرساخت پایدار در راستای تحقق برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان و دختران» سخنرانی کرد.

خزعلی در این نشست گفت: رویکرد ملی ما توسعه و ارتقاء جایگاه و پیشرفت بانوان در تمام ابعاد حیات فردی و جمعی است. لکن تروریسم اقتصادی و تحریم های یکجانبه، غیر قانونی و قهر آمیز تحمیل شده، حیات، سلامت، وضعیت معیشت و پیشرفت مردم کشورم را نشانه گرفته است. زنان در این میان بیش از سایرین آسیب دیده اند و بسیاری از سرمایه گذاری های اقتصادی آنها و فعالیت های حرفه ای و شغلی آنها به ویژه زنان کار آفرین و سرپرست خانوار با مشکلات عدیده ای مواجه گشته است. با این حال دست از تلاش بر نمی دارند و توانستند از دل این چالش ها فرصت هایی را برای پیشرفت کشورم خلق کنند امید است تا با نیرو و انگیزه مضاعف بتوانیم این مسیر را ادامه دهیم و با تقویت و گسترش همکاری بین المللی نتایج و دستاورد های ارزشمندی را به جهان هدیه کنیم.

خزعلی: رویکرد ما ارتقا جایگاه زنان است؛ تحریم ها معیشت و پیشرفت ایرانیان را نشانه گرفته است

متن کامل سخنان معاون رییس جمهور اسلامی ایران در امور زنان و خانواده در این نشست به شرح زیر است:

بسمه تعالی

عالیجنابان، خانم ها و آقایان.

در ابتدا از شما بابت فرصتی که در اختیار بنده گذاشته شده سپاسگزارم و از اینکه امکانی برای همفکری و تلاش در راستای ارتقاء توانمندسازی زنان در جهان متغیر کنونی فراهم شده است بسیار خرسندم.

خانم ها و آقایان.

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با رویکرد حمایتی خود نسبت به زنان، (در بند 9 از اصل) 3 بر رفع تبعیض ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه شهروندان؛ ازجمله زنان تصریح نموده است و اصول19 و 20 بر برابری همگان نزد قانون تاکید دارد. بند1 اصل 21 به ویژه، دولت را مکلف نموده تا زمینه های لازم برای ارتقای شخصیت زنان و تحقق حقوق مادی و معنوی آنها فراهم آورد.

همچنین بند های 2 و 4 اصل 21 قانون اساسی، مادران را خصوصاً در اریام بارداری و مراقبت از فرزند و در دوران ازدست دادن همسر، سالخوردگی و بی سرپرستی تحت حمایت ویژه قرار داده است و اصل 29 قانون مذکور بر بهره مندسازی تمامی شهروندان (اعم از زنان و مردان) از بیمه تامین اجتماعی در ایام بیکاری، بازنشستگی، سالمندی، ازکارافتادگی تاکید دارد و بند 2 اصل 43 این قانون بر تامین شرایط و امکانات کار برای همه (اعم از زن و مرد) به منظور رسیدن به اشتغال کامل و قرار دادن وسایل کار در اختیار همه کسانی که قادر به کارند، ولی وسایل کار ندارند، تصریح دارد. هرچند به دلیل مسیولیت پرداخت هزینه خانواده توسط مردان به عنوان یک قانون در ایران، تعداد زیادی از زنان تمایل به اشتغال تمام وقت در خارج از منزل ندارند، اما قوانین متعدد در کشورم از جمله قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که اخیرا به تصویب رسیده و بطور جدی در حال اجرا است به حمایت اززنان در جایگاه های مختلف فردی، خانوادگی و اجتماعی میپردازند

حضار محترم.

برنامه اصلی معاونت امور زنان و خانواده در جایگاه مرجع ملی، به منظور بهره مندی همه گروه های زنان و دختران و خانواده ها از مواهب توسعه و افزایش شمول اجتماعی، تحت عنوان «سند تحول دولت مردمی» ابلاغ گردیده است. سرفصل اقدامات این سند، جریان سازی رویکرد عدالت جنسیتی دربرنامه های توسعه کشور بوده است و بطور خاص سیاست و اقدامات مرجع ملی زنان را ترسیم و راهبرد های کلی دستگاه های اجرایی در موضوع زنان و خانواده را طی برنامهی توسعه هفتم، با تعیین خلا ها و راهکار های برون رفت از آن تدوین نموده است. در این برنامه که با نگاه عدالت میان زن و مرد تنظیم شده قوانین حمایتی برای حفظ زنان از آسیب و فشارکاری در نظر گرفته شده و امتیازات ویژه در شرایط تحمل مسیولیت فرزندآوری دیده شده است

بعلاوه بودجه ریزی جنسیتی و تعریف پروژه های نتیجه محور در ظرفیت سازی و توانمندسازی زنان از اقداماتی است که در تحقق اهداف توسعه در کشور مدنظر قرار گرفته است. از آنجا که یکی از چالش های اصلی در برنامه ریزی ها رعایت عدالت جنسیتی می باشد در برنامه های ملی، منطقه ای و محلی بر اساس دو راهبرد ذیل این امر مدنظر قرار گرفته است:

یکی از راهبرد ها تاکید بر گروه های هدف در برنامه های ملی بوده است، بر این اساس معاونت امور زنان و خانواده در هنگام تدوین برنامه های ملی بر اساس نوع برنامه، گنجاندن نام گروه های خاص همچون زنان سرپرست خانوار، زنان معلول، زنان حاشیه نشین و یا دیگر زنان در معرض آسیب را به عنوان گروه های اولویتدار مد نظر قرار داده است.

2) راهبرد دوم دعوت از بخش خصوصی و جامعه مدنی در جلسات برنامه ریزی مرتبط با توانمندسازی زنان و مشارکت دادن هر دوبخش به منظور تامین مالی و معنوی پروژههاو مشارکت در اجرا و پایش برنامه ها بوده است.

عالیجنابان.

در تکمیل بحث بودجۀ بندی کشوری با موضوع توازن جنسیتی وتوانمندسازی زنان، باید افزود، علاوه بر بودجۀ عمده و متمرکزی که در سال1402بنا بر قانون بودجه کشور با 50 درصد افزایش نسبت به سال قبل به معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تخصیص داده شدهاست، در اقدامی ابتکاری در بودجه سال جاری کشور، یک درصد از بودجه کلیه دستگاه های اجرایی به بحث زنان و خانواده تخصیص داده شده است و معاونت امور زنان و خانواده به عنوان ناظر بر محل تخصیص و نحوهی اجرای آن در کل کشور میباشد. این امر علاوه بر بودجه ای است که در دستگاه های حمایتی عمدتاً شامل زنان خصوصاً زنان سرپرست خانوار می گردد.

خزعلی: رویکرد ما ارتقا جایگاه زنان است؛ تحریم ها معیشت و پیشرفت ایرانیان را نشانه گرفته است

خانم ها و آقایان.

در ادامه و با توجه به اهمیت دردسترس بودن داده های کمی و کیفی جنسیتی در موضوع وضعیت زنان در کشور، بایستی به ایجاد سامانه ملی رصد و پایش امورزنان و خانواده شامل زیر سامانه های”سامانه شاخص های عدالت جنسیتی در دستگاه های دولتی

سامانه بانک مدیران زن”، “سامانه خانواده و فرهنگ عامه”، “سامانه رصد و پایش سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده استان ها”، “سامانه زنان تاثیرگذار برای شناسایی و حمایت از زنان نخبه” و” سامانه زندگی و بالندگی برای آموزش والدین و” سامانه همساز برای آموزش و مشاوره زوجین نوپا “همچنین تدوین اطلس جامع زنان و تعیین اولویت های زنان و خانواده در کشو با توجه به مناطق جغرافیایی و تصویب «پنجره واحد اطلاعات و خدمات حمایتی زنان سرپرست خانوار» از دیگر اقدامات انجام شده در این خصوص است.

علاوه برآن دستگاه های اجرایی کشور به منظور ارتقا و توانمندسازی همه جانبه زنان و اطمینان از دسترسی ایشان به سیستم های تامین اجتماعی، خدمات عمومی و زیرساخت های پایدار، اقدامات متعددی را صورت داده است که به گوشه ای از آن در اینجا اشاره خواهم نمود:

افزایش دودرصدی فرصت های شغلی زنان در یک سال گذشته

تدوین و اجرای طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر توسعه مشاغل خانگی که منجر به افزایش تسهیلات کاری برای بانوان تا 25برابر گردیده است.

تدوین و اجرای طرح کسب و کار پایدار خانواده محور در 31 استان و حمایت از کارآفرینان برای تحت پوشش قرار دادن حدود 8000زن سرپرست خانوار و آموزش مهارتی و اشتغال برای آنان

پیگیری ابلاغ تصویب نامه بسته حمایتی کمک به تامین مسکن زنان سرپرست خانوار دارای نیازمندی مالی (دهک های 1 تا 6 درآمدی)، مصوب ستاد ملی زن و خانواده.

تصویب طرح تشکیل صندوق ضمانت تسهیلات بانکی زنان سرپرست خانوار (دهک های 1 تا 5 درآمدی) با بهرهگیری از ظرفیت صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون در اولین جلسه ستاد ملی زن و خانواده در دولت سیزدهم و تخصیص 600 میلیارد ریال اعتبار جهت این امر، در این طرح دولت ضامن زنان درخواست کننده وام از بانک ها میگردد.

بیمه سلامت روستاییان که به صورت کامل همه روستا های کشور و شهر های زیر 20 هزار نفر را تحت پوشش قرار می دهد

وجود 4200 صندوق خرد روستایی با 113 هزار عضو و در 21هزار کارگروه شغلی و 420 میلیارد ریال اعتبار تسهیلات در سال جاری اشتغال زنان روستایی را تامین می کند

پوشش بیمه 10 هزار نفر از شاغلان در صنایع دستی که 80 درصد آنان را زنان تشکیل می دهند

حمایت از توسعه سوادآموزی زنان و دختران عشایری در طرح آزر و جذب دختران بازمانده از تحصیل به چرخه ی تحصیل با مصوبات سفر های استانی.

توسعه کمی و کیفی آموزش های فنی و حرف های دختران و زنان در سطح کشور.

بیمه کامل زنان باردار تا پایان دوره شیردهی و فرزندان تا پایان هفت سالگی؛

41 درصد از بیمه شدگان تامین اجتماعی روستاییان و عشایر را زنان تشکیل می دهند و 718 هزار زن تحت پوشش بیمه روستایی هستند که در سال گذشته 335 درصد افزایش داشته است

بیش از 6780 شرکت تعاونی زنان با حدود 63300 نفر عضو و بالغ بر 78000 فرصت شغلی در گرایش های مختلف اقتصادی فعال هستند.

پوشش بیمه اجتماعی مادران روستایی دارای سه فرزند و بیشتر.

بیمه اجتماعی و اعطای تسهیلات به شکل کالابرگ جهیزیه، وام اشتغال و وام ویژه ازدواج ویژهی جوانان در دههی چهارم زندگی خود (دهه شصتیها).

اعطای 75 هزار قطعه زمین به خانواده های دارای سه فرزند به بالا در برخی شهر ها و استان های کشور.

پوشش دهی حمایت از خانوادهی زندانیان در قالب اجرای طرح «زنان برای زنان» و زمینه سازی اشتغال بانوان زندانی.

اختصاص 270 روز مرخصی زایمان به زنان شاغل.

امکان 5 سال بازنشستگی زودتر از موعد بانوان شاغل نسبت به مردان.

امکان ترک محل کار زودتر از موعد به مدت یک ساعت در روز برای مادران شیرده.

حفظ رتبه و پست مادران شاغل پس از بازگشت از مرخصی زایمان طبق قانون جمعیت.

پیگیری اجرای مصوبه دورکاری و بخشنامه ماده 4 آیین نامه دورکاری 1389برای مادران شاغل دارای فرزند کمتر از6 سال.

خانم ها و آقایان.

رویکرد ملی ما توسعه و ارتقاء جایگاه و پیشرفت بانوان در تمام ابعاد حیات فردی و جمعی است. لکن تروریسم اقتصادی و تحریم های یکجانبه، غیر قانونی و قهر آمیز تحمیل شده، حیات، سلامت، وضعیت معیشت و پیشرفت مردم کشورم را نشانه گرفته است. زنان در این میان بیش از سایرین آسیب دیده اند و بسیاری از سرمایه گذاری های اقتصادی آنها و فعالیت های حرفه ای و شغلی آنها به ویژه زنان کار آفرین و سرپرست خانوار با مشکلات عدیده ای مواجه گشته است. با این حال دست از تلاش بر نمی دارند و توانستند از دل این چالش ها فرصت هایی را برای پیشرفت کشورم خلق کنند امید است تا با نیرو و انگیزه مضاعف بتوانیم این مسیر را ادامه دهیم و با تقویت و گسترش همکاری بین المللی نتایج و دستاورد های ارزشمندی را به جهان هدیه کنیم.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خزعلی: رویکرد ما ارتقا جایگاه زنان است/ تحریم ها معیشت و پیشرفت ایرانیان را نشانه گرفته است" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خزعلی: رویکرد ما ارتقا جایگاه زنان است/ تحریم ها معیشت و پیشرفت ایرانیان را نشانه گرفته است"، کلیک کنید.