دلایل لق شدن ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان بهترین جایگزین برای دندان‌های از دست رفته است؛ اما ممکن است به دلایلی از جمله تحلیل استخوان فک بیماری‌های لثه و فشار زیاد لق شود. در این مقاله لق شدن ایمپلنت را به طور کامل بررسی خواهیم‌کرد.

دلایل لق شدن ایمپلنت دندان

دلایل لق شدن پیچ ایمپلنت چیست؟

دلایل لق شدن پیچ ایمپلنت شامل مواردی که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم می‌شود:

1.      عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان موجب تجمع پلاک و باکتری‌ها می‌شود که می‌تواند منجر به عفونت و التهاب گردد. این امر نیز به نوبه خود لق شدن ایمپلنت را تسریع می‌کند. جرم گیری ایمپلنت دندان از این اتفاق جلوگیری کرده و موجب افزایش عمر ایمپلنت می‌گردد.

2.      تحلیل استخوان فک

تحلیل استخوان فک یکی از مهم‌ترین دلایل لق شدن ایمپلنت است. این حالت به علت عدم جوش خوردن پایه ایمپلنت رخ داده و در نتیجه فرسایش و تحلیل بیشتر استخوان را به دنبال دارد.

3. بیماری ‌های لثه

بیماری‌های لثه به‌ویژه پری ایمپلنتایتیس می‌توانند منجر به لق شدن ایمپلنت گردند. این عفونت بافت لثه می‌تواند سوءتغذیه استخوان اطراف ایمپلنت را به همراه داشته و موجب نشست آن گردد.

4.  دندان‌ قروچه

عادت‌هایی مانند دندان‌قروچه فشار اضافی به ایمپلنت‌ وارد می‌کند که می‌تواند علت لق شدن ایمپلنت باشد. این فشار در طولانی‌مدت به ساختار ایمپلنت نیز آسیب می‌زند.

5.  فشار بیش ‌از حد به ایمپلنت

اعمال فشار بیش‌ازحد به ایمپلنت از طریق جویدن غذاهای سفت یا استفاده ابزاری از دندان‌ها می‌تواند توازن ایمپلنت را مختل کرده و باعث شل شدن آن بشود.

6. بیماری پوکی استخوان

وجود بیماری پوکی استخوان در فرد می‌تواند استحکام استخوان فک را کاهش داده و به لق شدن ایمپلنت دندان دامن بزند. استخوان ضعیف قادر به پشتیبانی مناسب از ایمپلنت نخواهد بود.

7. بیماری‌ مزمن

بیماری‌های مزمن از جمله دیابت کنترل‌نشده بیماری‌های کلیه و کبدی به ‌دلیل تأثیر بر بهبود زخم‌ها و سیستم ایمنی بدن می‌توانند خطر لق شدن ایمپلنت را افزایش دهند.

8. کیفیت پایین استخوان

کیفیت پایین و کمبود بافت استخوانی مناسب بستر لازم برای تثبیت ایمپلنت را فراهم نمی‌آورد. این نقص می‌تواند منجر به مشکلات جدی در استقرار ایمپلنت شود.

9. رعایت نکردن رژیم غذایی

رژیم غذایی نامناسب در فاصله زمانی نزدیک به کاشت ایمپلنت می‌تواند تأثیر منفی بر روی سلامت استخوان و بافت لثه بگذارد و در نهایت باعث لق شدن ایمپلنت گردد.

۱0.  عفونت

پیدایش عفونت در محل کاشت دندان یکی از مسائل جدی است. این عفونت می‌تواند با تضعیف بافت‌ و ایجاد التهاب امنیت ایمپلنت را به خطر اندازد.

۱1.  سیگار کشیدن

استعمال سیگار به‌دلیل تأثیر منفی بر روی جریان خون و بهبود زخم‌ها می‌تواند به لق شدن ایمپلنت بینجامد. نیکوتین موجود در سیگار روند بهبودی را مختل خواهدساخت.

با حذف دخانیات عمر ایمپلنت را افزایش دهیم.

۱2. آسیب ‌شدید

آسیب‌های شدید پس از کاشت دندان نظیر ضربه به صورت یا دهان می‌توانند به ایمپلنت آسیب برسانند و موجب شل شدن آن شوند.

۱3. تعجیل در پایان دادن به روند کاشت دندان

عجله در پایان دادن به روند کاشت دندان و عدم در نظر گرفتن زمان مناسب برای جوش خوردن پایه ایمپلنت می‌تواند از دلایل اصلی لق شدن آن باشد. این کار مانع از ایجاد تکیه‌گاه مناسب برای ایمپلنت می‌گردد.

۱4. نرمی استخوان

بیماری نرمی استخوان می‌تواند به تضعیف استخوان‌ها و کاهش مقاومت ساختارهای استخوانی منجر شود. این مسئله  به نوبه خود باعث لق شدن ایمپلنت می‌شود.

۱5. کاشت نامناسب ایمپلنت

نصب نامناسب ایمپلنت و تخصص ناکافی پزشک نیز از عوامل مؤثر شل شدن ایمپلنت به شمار می‌روند. انتخاب پزشک مجرب و با صلاحیت برای کاشت ایمپلنت ضروری است.

لق شدن پیچ ایمپلنت

لق شدن این بخش از ایمپلنت یک مشکل جدی است که می‌تواند عواقب ناگواری به همراه داشته باشد. دلایل شل شدن پیچ ایمپلنت می‌تواند شامل نامناسب بودن گشتاور نیروی واردشده به پیچ تحلیل رفتن استخوان فک به علت تراکم کم و وجود بیماری‌ها و التهاب‌های شدید لثه باشد.

شرط اصلی برای یک کاشت دندان موفق برخورداری از تراکم استخوان کافی و سلامت لثه است.

لق شدن فیکسچر ایمپلنت

شل شدن این بخش می‌تواند مشکلات جدی‌تری از جمله آسیب به تاج دندان و احتمال شکسته شدن پایه ایمپلنت به وجود آورد. این شرایط موجب بروز درد ناراحتی و نیاز به درمان‌های بعدی می‌گردد.

دلایل شل شدن ایمپلنت دندان پس از چند سال

یکی از عوامل مربوط به استخوان تحلیل استخوان فک است که می‌تواند به دلایل بیماری‌های لثه پوکی استخوان یا فشار بیش از حد به ایمپلنت به وجود آید. همچنین عدم جوش خوردن استخوانی نیز می‌تواند در درازمدت منجر به لق شدن ایمپلنت شود.

سخن آخر

لق شدن ایمپلنت می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد اما تشخیص به‌موقع و درمان مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. مراقبت صحیح و مراجعه منظم به دندانپزشک باتجربه می‌تواند از بروز هر مشکلی جلوگیری کرده و طول عمر ایمپلنت را افزایش دهد. اگر تصمیم به کاشت دندان طبیعی دارید؛ کلینیک بارانا با مجرب‌ترین تیم پزشکی و بالاترین کیفیت آماده خدمت رسانی به شماست.

شماره‌های تماس کلینیک📞: 05137609009 – 09157609009

ساعات پاسخگویی🕗: 9 الی 14 و 17  الی 20

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دلایل لق شدن ایمپلنت دندان" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی, کسب و کار ایرانی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دلایل لق شدن ایمپلنت دندان"، کلیک کنید.