صدای پای فاجعه/ رییس دانشگاه آزاد: دانشجویان علاقه ای به رشته های مهندسی ندارند

صدای پای فاجعه/ رئیس دانشگاه آزاد: دانشجویان علاقه ای به رشته های مهندسی ندارند

طهرانچی با اشاره به تغییر ذایقه اقبال اجتماعی طی 20 سال گذشته در دانشگاه آزاد گفت: «در 20 سال گذشته رشته های ریاضیات و علوم کاربردی، عمران، برق، کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مدیریت و زبان های خارجه بیشترین دانشجو را به خود اختصاص داده بود. این در شرایطی است که از میان 60 رشته تحصیلی مربوط به ورودی سال تحصیلی 1402-1401 رشته های حقوق، حسابداری، علوم تربیتی، کامپیوتر، روانشناسی و مدیریت در جایگاه شش رشته دارای اقبال اجتماعی قرار گرفته است. این اتفاق در دانشگاه های دولتی هم به همین شکل است و آینده این وضع بسیار خطرناک بوده و ادامه این روند به معنی فاجعه برای کشور است.»

وی خاطرنشان کرد: «اقبال اجتماعی نسبت به رشته های عمران، برق، مکانیک، صنایع و حتی تاریخ، ادبیات و فلسفه بسیار کاهش یافته و با این روند یک دانشگاه جامع نمی تواند به حیات خود ادامه دهد؛ چراکه جوانان تصور می کنند فقط مدیران، روانشناسان و حسابداران دارای درآمد و شغل مناسب هستند و از این رو به این رشته ها تمایل پیدا کرده اند، درحالی که کشور با این مدل اداره نمی شود. کشوری که توزیع منابع انسانی در آن درست نباشد، مانند یک فرد سرطان زده است.»

دکتر طهرانچی با بیان اینکه نگاه مردم به سودمندی رشته ها تغییر کرده و انتخاب آنها عوض شده است، گفت: «اشکال این تغییر ذایقه به آموزش وپرورش و آموزش عالی کشور برمی گردد. آموزش وپرورش در عدم هدایت تحصیلی دانش آموزان، احاطه جریان تربیت فضای مجازی محور و افت دانش های پایه در دانش آموزان مقصر بوده و آموزش عالی نیز در مدیریت غیرعلمی نظام آموزشی، توجه به جریان ارتقای استاد به جای شاگردپروری و اصرار بی جا بر شیوه های آموزشی غلط در ایجاد این تغییر ذایقه نقش داشته اند.»

وی با اشاره به توزیع دانش آموزان متوسطه دوم کشور گفت: «در حوزه آموزش وپرورش شاهد افت دانش ریاضی در مدرسه، کاهش شدید تعداد دانش آموزان ریاضی، عدم هدایت استعدادها و غلبه آموزش غیررسمی بر آموزش رسمی دانش آموزان هستیم. این موضوع باعث شده که تنها 18 درصد دانش آموزان در حال تحصیل رشته ریاضی را انتخاب کنند. درمقابل آن، 27 درصد علوم تجربی و 24 درصد نیز علوم انسانی را برگزیده اند.»

رییس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «در حوزه آموزش عالی نیز اتفاقی که درباره مقاطع تحصیلی افتاد، لوزی شکل کردن مقاطع کارشناسی تا دکتری بود درصورتی که این مدل باید به صورت هرمی باشد که در قاعده آن کاردانی و کارشناسی قرار می گیرد و باید منجر به اشتغال شود. در میانه هرم کارشناسی ارشد قرار دارد که توجه آن به پژوهشگری است و در راس هرم نیز دکتری تخصصی است که به اشتغال خواهد انجامید.»

23302

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "صدای پای فاجعه/ رییس دانشگاه آزاد: دانشجویان علاقه ای به رشته های مهندسی ندارند" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "صدای پای فاجعه/ رییس دانشگاه آزاد: دانشجویان علاقه ای به رشته های مهندسی ندارند"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه