غذاهای محلی روستای زرگر | طعم های اصیل و بی نظیر گیلان

غذاهای محلی روستای زرگر | طعم های اصیل و بی نظیر گیلان

غذاهای محلی روستای زرگر

روستای زرگر قزوین، با فرهنگ و زبان رومانو و مردمان خونگرم، گنجینه ای از طعم های اصیل و فراموش نشده را در دل خود پنهان کرده. از آش های مقوی مثل آش بلغور و آش رشته با تره غازیاقی گرفته تا دمپختک خوشمزه و نان های محلی، سفره زرگر پر از مزه هایی است که داستان طبیعت و زندگی مردمانش را روایت می کند.

فکرش را بکنید، در دل دشت های سرسبز قزوین، روستایی پیدا کنید که انگار تکه ای از اروپا را به ایران آورده اند! مردمانی با چهره های متفاوت، زبانی خاص و آداب و رسومی که هر گردشگری را شیفته خودش می کند. اما قصه زرگر فقط به فرهنگ و زبانش ختم نمی شود؛ این روستا یک بهشت آشپزی هم هست! جایی که هر لقمه ای، شما را به دل تاریخ و طبیعت این منطقه می برد و طعمی اصیل از زندگی روستایی را زیر دندان تان می آورد. اینجا غذا فقط برای سیر شدن نیست، خودش یک داستان است، یک پیوند عمیق با خاک و ریشه ها. در این سفر مجازی، می خواهیم پرده از راز این طعم های پنهان برداریم و ببینیم چه

غذاهای محلی روستای زرگر

دلنشینی در سفره مردم زرگر جا خوش کرده اند. آماده اید برای یک تجربه خوشمزه؟

سفری به قلب طعم های پنهان روستای زرگر: غذای محلی زرگر قزوین چه می گوید؟

روستای زرگر، این نگین پنهان در حوالی آبیک قزوین، جایی است که هر گوشه اش قصه ای برای گفتن دارد. مردمی با زبان و فرهنگی خاص که هنوز هم بسیاری از سنت های قدیمی شان را زنده نگه داشته اند. وقتی صحبت از

غذای محلی زرگر قزوین

می شود، در واقع داریم از سبک زندگی، از ارتباط عمیق با طبیعت و از ذوق و قریحه مردمانش حرف می زنیم. غذا در زرگر فقط برای سیر شدن نیست؛ جزئی از هویت، بخشی از دورهمی ها و یادآور فصول مختلف سال است. هر فصلی، مواد اولیه تازه ای از طبیعت به ارمغان می آورد و آشپزخانه های زرگر را با عطرهای دلنشین پر می کند.

از بلغور گندم و حبوبات که از دل خاک این دشت های حاصلخیز بیرون می آیند تا گیاهان خودروی کوهی که با آمدن بهار، مهمان سفره ها می شوند، همه و همه دست به دست هم می دهند تا

خوراک های سنتی روستای زرگر

شکل بگیرند. هدف ما در این مقاله این است که شما را نه فقط با لیست غذاها، بلکه با روح و جان آشپزی زرگر آشنا کنیم، تا حتی اگر دور هستید، عطر و طعم این سفره های اصیل را حس کنید و شاید روزی، خودتان را در حال چشیدن این مزه ها در دل طبیعت زیبای زرگر ببینید.

سفره ای از دامان طبیعت: ویژگی های کلی فرهنگ غذایی روستای زرگر

مردم روستای زرگر، مثل هر جامعه روستایی دیگری، از دل طبیعت روزگار می گذرانند. این یعنی سفره شان هم بی ارتباط با آب و خاک و آب و هوای منطقه نیست. اینجا همه چیز بوی تازگی و دسترنج می دهد.

طبیعت سخاوتمند قزوین و سفره رنگین زرگر

تصور کنید صبح از خواب بیدار می شوید و می دانید قرار است غذایی بخورید که مواد اولیه اش همین دیروز یا همین امروز از دل مزرعه یا دامداری تهیه شده.

رژیم غذایی مردم زرگر

خیلی ساده و در عین حال، خیلی غنی و مقوی است. گندم و جو که در دشت های اطراف به وفور کشت می شود، پایه و اساس خیلی از نان ها و آش هایشان است. سیب زمینی هم که جزو جدانشدنی خیلی از غذاهای ایرانی است، اینجا هم جایگاه ویژه ای دارد. از طرفی، دامداری هم در زرگر رونق دارد. یعنی لبنیات تازه و گوشت سالم، همیشه در دسترس است. اما جذابیت اصلی شاید برگردد به گیاهان خودروی منطقه، مثل تره غازیاقی که در فصل خودش، عطر و طعم بی نظیری به آش های زرگر می دهد.

سادگی و اصالت: راز خوشمزگی خوراک های زرگر

یکی از قشنگ ترین ویژگی های

آشپزی زرگر قزوین

، همین سادگی و استفاده از مواد اولیه ارگانیک و فصلی است. خبری از پیچیدگی های عجیب و غریب نیست. همه چیز همان طور که طبیعت به آن ها هدیه داده، با حداقل دستکاری و با عشق پخته می شود. این سادگی، باعث می شود طعم واقعی مواد اولیه خودش را نشان دهد و وقتی غذا را می چشید، حس کنید دارید طبیعت منطقه را مزه مزه می کنید. هر غذایی داستان خودش را دارد، داستانی از صبر و شکرگزاری برای نعماتی که زمین به آن ها می دهد.

غذا، پیوند دهنده دل ها: نقش خوراک در مراسم و دورهمی ها

مثل خیلی از نقاط ایران، در زرگر هم غذا فقط یک وعده نیست؛ بهانه است برای دور هم جمع شدن، برای گفتن و خندیدن. توی جشن های عروسی، اعیاد یا حتی یک دیدار ساده خانوادگی، سفره های رنگین زرگر پهن می شوند. غذاهای خاصی برای مناسبت های خاص دارند که از قبل برای پختشان برنامه ریزی می کنند و هرکدامشان، بوی خاطره و گذشته را می دهند. اینجاست که می بینید غذا چطور به یک عنصر مهم در

فرهنگ غذایی رومانوهای ایران

تبدیل می شود، عنصری که سنت ها را زنده نگه می دارد و نسل ها را به هم پیوند می دهد.

آیا فرهنگ رومانو در آشپزی زرگر خودنمایی می کند؟

این سوالی است که شاید خیلی ها از خودشان بپرسند. با اینکه مردم زرگر به زبان رومانو صحبت می کنند و چهره های خاص خودشان را دارند، اما غذاهایشان شباهت های زیادی به غذاهای محلی قزوین و حتی بخش هایی از آذربایجان دارد، به خصوص اگر نام های ترکی مثل یارمه آشی را بشنویم. این موضوع نشان می دهد که در طول تاریخ، فرهنگ غذایی اینجا با اقوام دیگر ایرانی گره خورده و با هم ترکیب شده است. شاید به جای تاثیر مستقیم، بتوان گفت سادگی، اصالت، و استفاده از محصولات بومی و فصلی، روح آشپزی زرگر را تشکیل می دهد که در بسیاری از فرهنگ های روستایی اصیل دیگر هم دیده می شود و این خودش نوعی اصالت و تمایز است.

طعم هایی که باید چشید: مشهورترین غذاهای محلی روستای زرگر

حالا نوبت به بخش هیجان انگیز ماجرا می رسد؛ معرفی غذاهایی که اگر گذرتان به زرگر افتاد، باید حتماً امتحانشان کنید! هر کدامشان یک دنیا عطر و طعم و قصه دارند.

آش بلغور زرگر (یا یارمه آشی): معجونی از مقوی بودن و سادگی

اگر دنبال یک غذای حسابی و مقوی هستید که حسابی گرمتان کند،

آش بلغور زرگر

انتخاب اولتان باشد. این آش که بعضی ها بهش یارمه آشی هم می گویند (یارمه در زبان ترکی به معنای بلغور است)، توی فصل های سرد سال، پای ثابت سفره های مردم زرگره. یک کاسه از این آش گرم و پرملاط، خستگی را از تنتان در می آورد و جان تازه ای بهتان می دهد.

مواد اصلی این آش، همون طور که از اسمش پیداست، بلغور گندم است. البته نه هر بلغوری، بلغوری که اینجا با دست تهیه میشه و عطر و طعم خاص خودش رو داره. در کنارش، حبوبات مثل نخود و لوبیا حسابی به آش قوام میدن. اما راز خوشمزگی و عطر بی نظیر این آش، سبزیجات معطر محلیه. تصور کنید سبزی های تازه و خودرویی که از دل کوه و دشت جمع شدن، چه عطری به غذا میدن! اگه اهل گوشت باشید، ممکنه توی بعضی خونه ها با تکه های کوچیک گوشت هم سرو بشه، وگرنه کشک محلی هم می تونه چاشنی فوق العاده ای براش باشه.

پخت این آش صبر و حوصله میخواد. بلغور و حبوبات باید حسابی بپزند و جا بیفتند. اونقدر که آش غلیظ و لعاب دار بشه. بعد هم سبزیجات رو اضافه می کنند و می ذارند عطرشون کل خونه رو پر کنه. نتیجه، یک آش با بافت نرم و لطیف، طعمی گرم و کمی ترش (اگه با کشک باشه) و عطری بی نظیر از سبزی های کوهی. بهار و پاییز، وقتی هوا کمی خنک میشه، بهترین زمان برای چشیدن این آش مقویه.

دمپختک زرگر (Romena Pilav): غذایی ساده و پرطرفدار که دل می برد

دمپختک، این غذای راحت و سریع، توی هر خونه ایرانی یک جور خاص خودش رو داره. اما

دمپختک زرگر

، همون طور که از اسمش پیداست، هویت خاص خودش رو داره و توی این روستا خیلی پرطرفداره. شاید ظاهرش ساده به نظر بیاد، اما مزه اش واقعاً دل می بره و میشه گفت یک جور پلو یا Pilav سنتی رومانوهاست.

این دمپختک با برنج محلی خوش عطر قزوین پخته میشه. سیب زمینی های نگینی که بهش اضافه میشه، زیر دندون حسابی مزه میده. پیاز داغ فراوون هم که پای ثابت خوشمزگی دمپختک هاست، اینجا هم نقش پررنگی داره. اما چیزی که دمپختک زرگر رو خاص می کنه، اضافه کردن رشته های خانگی بهشه. آره، رشته های نازک و بلندی که خانم های زرگر با مهارت خودشون درست می کنند و به این غذا، بافت و طعم فوق العاده ای میدن.

پختش هم معمولاً توی دیگ های روحی انجام میشه تا ته دیگ طلایی و خوشمزه ای داشته باشه. راز طعم خوبش، استفاده از روغن حیوانی یا کره محلیه که به برنج عطر و طعم بی نظیری میده. دمپختک زرگر رو معمولاً با یک کاسه ماست محلی خنک، یا ترشی های خانگی و یا سالاد ساده ای از سبزیجات تازه سرو می کنند. واقعاً هم که یک وعده غذایی کامل و دلچسب برای روزهای کاری و البته برای استقبال از مهمانان محسوب میشه.

آش رشته بهاری زرگر با تره غازیاقی: جشنی از طعم های سبز

وقتی بهار از راه میرسه و دشت های اطراف زرگر سبز میشن، نوبت به یکی از خاص ترین آش های منطقه میرسه:

آش رشته زرگر با تره غازیاقی

. این آش نه تنها یک غذای فصلیه، بلکه یک جشن تمام عیار از طعم های تازگی و عطر بهاره. تره غازیاقی، یک گیاه خودروی کوهی هست که فقط توی فصل بهار پیدا میشه و خواص و عطر فوق العاده ای داره. مردم زرگر، خوب میدونن که چطور از این گنجینه طبیعی به بهترین شکل استفاده کنند.

تره غازیاقی، شبیه تره معمولیه اما عطرش تیزتر و مزه اش کمی متفاوت تره. این سبزی رو از کوهستان های اطراف جمع آوری می کنند و با دقت پاک می کنند. وقتی پای این سبزی به آش رشته باز میشه، کل داستان عوض میشه! حبوبات مثل نخود، لوبیا و عدس، پایه اصلی آش هستند و البته رشته آشی هم که اسم آش ازش گرفته شده. چاشنی ها هم نقش مهمی دارن؛ کشک محلی، سرکه یا آبغوره خانگی، آش رو حسابی ترش و خوشمزه می کنند.

آش رشته زرگر با تره غازیاقی، نه تنها با آش رشته های رایج در بقیه نقاط کشور فرق داره، بلکه طعمی از طبیعت بکر بهار قزوین رو بهتون هدیه میده که هیچ جای دیگه پیدا نمی کنید. مزه ای که هم حس تازگی داره و هم ریشه های عمیق در فرهنگ غذایی منطقه.

فکر کنید، بعد از یک روز طبیعت گردی توی دشت های پرگل زرگر، یک کاسه آش رشته گرم و سبز که بوی تره غازیاقی ازش بلند میشه، چه لذتی داره! این آش رو معمولاً توی روزهای اول بهار، وقتی هوا هنوز کمی خنکه و طبیعت جون تازه گرفته، می پزند و می خورند.

سفره ای پربار: دیگر خوراکی های محلی روستای زرگر

سفره مردم زرگر، فقط به آش و پلو محدود نمیشه. اینقدر خوراکی های خوشمزه و اصیل دیگه هم هست که حرف های زیادی برای گفتن داره.

نان های محلی: عطر گندم تازه بر سر سفره

مگه میشه حرف از سفره روستایی زد و نان نگفت؟

نان محلی زرگر قزوین

، خودش یک دنیای دیگه است. عطر گندم تازه ای که توی تنور پخته شده، هوش از سر آدم می بره. انواع نان های تنوری یا ساجی، جزء جدانشدنی هر وعده غذایی در زرگره. این نان ها نه تنها سیرکننده هستند، بلکه بافت و طعم بی نظیرشان، لذت خوردن غذا رو چند برابر می کنه. گاهی هم اونها رو با کمی پنیر و سبزی، به یک صبحانه یا عصرانه سبک و خوشمزه تبدیل می کنند.

لبنیات سنتی: از شیر دام تا دوغ خنک «آیرانه سی»

دامداری همیشه یکی از ستون های اصلی اقتصاد روستایی بوده و زرگر هم از این قاعده مستثنی نیست. پس طبیعیه که

لبنیات سنتی روستای زرگر

، جایگاه ویژه ای توی سفره هاشون داشته باشه. ماست، پنیر و کره محلی که از شیر تازه دام ها تهیه میشه، نه تنها سالم و مقوی اند، بلکه طعم واقعی شیر رو دارن. اما یک نوشیدنی خاص هم دارن به اسم «آیرانه سی». آیرانه سی، همون دوغ خنک شده با یخ هست که توی گرمای تابستون یا حتی به عنوان نوشیدنی خوشامدگویی به مهمان ها، حسابی دل آدم رو خنک می کنه. یک طعم ترش و دلچسب که خستگی رو از تن بیرون می کنه.

مرباها، ترشیجات و شورهای خانگی: طعم های ماندگار

باغ های میوه و مزارع سبزیجات در اطراف زرگر، همیشه پربارند. همین باعث میشه که خانم های خانه دار زرگری، دستی در درست کردن انواع مرباها، ترشیجات و شورهای خانگی داشته باشن. مربای میوه های فصلی مثل آلو، هلو و گلابی، طعم شیرین بهار و تابستان رو به سفره هاشون میاره. ترشی سیر، ترشی بادمجان و انواع شورهای مخلوط هم، چاشنی های خوشمزه ای هستند که کنار غذاهای اصلی، طعم متفاوتی رو ایجاد می کنند و هر کدومشون، هنر و ذوق خانم های زرگر رو نشون میده.

شیرینی جات محلی (در صورت وجود): آیا زرگر شیرینی خاصی دارد؟

درباره شیرینی های خاص و بومی روستای زرگر اطلاعات دقیقی در دست نیست که بشه به یک شیرینی خاص اشاره کرد، اما معمولاً در مناطق روستایی، شیرینی های خانگی ساده ای مثل نان های روغنی، یا شیرینی هایی که با آرد گندم، شکر و روغن حیوانی تهیه می شوند، برای مراسم خاص یا پذیرایی از مهمان ها پخته می شود. ممکن است مردم زرگر هم شیرینی های سنتی خاص خودشان را داشته باشند که بیشتر جنبه خانگی و محلی دارد و کمتر شناخته شده است.

از مزرعه تا سفره: مواد اولیه بومی روستای زرگر

پشت هر غذای خوشمزه ای، مواد اولیه باکیفیت و تازه نهفته است. در زرگر، این مواد اولیه از دل طبیعت دست نخورده و حاصلخیز منطقه به دست می آیند.

گنجینه باغ ها و مزارع: محصولات کشاورزی و باغی زرگر

موقعیت جغرافیایی و آب و هوای مناسب زرگر، این منطقه را به یک منبع غنی از محصولات کشاورزی و باغی تبدیل کرده است. در فصل بهار و تابستان، باغ های میوه زرگر پر می شوند از آلوهای آبدار، هلوهای شیرین و گلابی های رسیده. گردو، فندق و بادام هم از دیگر محصولات باغی مهم این روستا هستند که نه تنها به عنوان خشکبار، بلکه در تهیه بسیاری از خوراک ها و آش ها هم مورد استفاده قرار می گیرند. کشت گندم و جو هم که پیشتر گفتیم، پایه اصلی نان و بلغور مردم زرگر را تشکیل می دهد و از اهمیت بالایی برخوردار است.

عطر و طعم کوهستان: گیاهان خودرو و سبزیجات کوهی

یکی از بزرگترین هدایای طبیعت به مردم زرگر، همین

گیاهان خوراکی روستای زرگر

است که به صورت خودرو در کوهستان ها و دشت های اطراف رشد می کنند. تره غازیاقی که قبلاً به آن اشاره کردیم، تنها یکی از این گیاهان است. انواع سبزی های کوهی دیگر هم هستند که شاید اسمشان برای خیلی از ما ناآشنا باشد، اما مردم زرگر به خوبی می دانند چطور از آن ها در آشپزی شان استفاده کنند. این سبزی ها نه تنها طعم و عطر بی نظیری به غذاها می دهند، بلکه خواص دارویی زیادی هم دارند و بخشی از رژیم غذایی سالم و سنتی مردم زرگر را تشکیل می دهند.

عسل طبیعی دشت قزوین: هدیه ای شیرین از طبیعت

دشت قزوین و مراتع سرسبز آن، بستری عالی برای زنبورداری و تولید عسل طبیعی است.

عسل طبیعی دشت قزوین

، به دلیل تنوع گل ها و گیاهان خودرویی که زنبورها از آن تغذیه می کنند، خواص درمانی و طعم فوق العاده ای دارد. این عسل، یک خوراکی مقوی و لذیذ است که معمولاً در وعده صبحانه یا به عنوان یک شیرین کننده طبیعی در برخی دسرها و نوشیدنی ها استفاده می شود. اگر به زرگر رفتید، حتماً یک شیشه از این عسل ناب را به عنوان

سوغات خوراکی زرگر

با خودتان بیاورید.

چرخه غذایی پایدار: فصلی، تازه و محلی

اینکه مردم زرگر بیشتر غذایشان را از محصولات خودشان یا از طبیعت اطراف تهیه می کنند، یک سیستم غذایی پایدار و سالم ایجاد کرده است. آن ها می دانند هر چیزی در فصل خودش بهترین طعم و خاصیت را دارد و همین موضوع، باعث شده که سفره شان همیشه پر از تازگی و رنگ و عطر باشد. در واقع، زندگی در زرگر، نمونه ای زیبا از احترام به طبیعت و استفاده بهینه از نعمات آن است.

تجربه غذایی در روستای زرگر: طعم های اصیل را کجا پیدا کنیم؟

حالا که حسابی اشتهایتان تحریک شده، حتماً می پرسید چطور می شود این طعم های بی نظیر را تجربه کرد؟ راستش را بخواهید، زرگر یک روستای کوچک است و مثل شهرهای بزرگ، رستوران های لوکس و متعدد ندارد، اما این موضوع اصلا به معنی کمبود تجربه نیست!

رستوران های محلی: چالش یا فرصت؟

فعلاً که خبری از رستوران های پر زرق و برق در دل روستای زرگر نیست. پس اگر توقع دارید رستورانی شیک با منوی غذاهای زرگری پیدا کنید، ممکن است کمی ناامید شوید. اما این خودش یک فرصت است! فرصتی برای اینکه طعم واقعی

غذاهای محلی روستای زرگر

را نه در محیط های تجاری، بلکه در دل خانه های مردم بچشید. شاید بتوانید با اقامت در بوم گردی های اطراف یا حتی معاشرت با مردم خونگرم روستا، تجربه یک وعده غذایی خانگی و اصیل را داشته باشید.

اقامت در بوم گردی ها: سفره ای گرم در کنار مردم زرگر

با اینکه زرگر هنوز بوم گردی های زیادی ندارد، اما اگر در آینده اقامتگاه های بوم گردی در این روستا توسعه پیدا کنند، بهترین راه برای تجربه

طعم های اصیل زرگر

همین جاست. تصور کنید مهمان خانه ای روستایی باشید و صبحانه ای از نان تازه، پنیر و کره محلی و عسل طبیعی بخورید. یا یک آش بلغور گرم که با دست های هنرمند کدبانوی زرگری پخته شده. این تجربه، فراتر از یک وعده غذاست؛ غرق شدن در فرهنگ و مهمان نوازی مردم زرگر است که حسابی به دل می نشیند.

خرید مستقیم از اهالی: سوغات خوراکی زرگر را از کجا تهیه کنیم؟

یکی از بهترین راه ها برای بردن طعم زرگر به خانه هایتان، خرید مستقیم مواد اولیه و

سوغات خوراکی زرگر

از خود مردم محلی است. میوه های تازه و فصلی از باغ هایشان، لبنیات تازه مثل ماست و پنیر و کره از دامداری های کوچک، خشکباری مثل گردو و فندق، و البته عسل طبیعی دشت قزوین. اینها بهترین سوغاتی هایی هستند که می توانید از زرگر با خود بیاورید؛ هم سالم و ارگانیک هستند، هم با خریدشان از زحمت و دسترنج مردم محلی حمایت کرده اید. گاهی اوقات هم در بازارچه های محلی قزوین می توانید این محصولات را پیدا کنید.

بهترین زمان برای مزه کردن طعم های فصلی

اگر دنبال تره غازیاقی تازه و آش رشته بهاری هستید، باید در بهار به زرگر سر بزنید. فصل تابستان، زمان برداشت میوه های باغی و تهیه مرباها و ترشیجات است. در پاییز هم می توانید از خشکبار تازه و عسل ناب بهره مند شوید. زمستان هم که بهترین وقت برای آش های مقوی و گرمابخش مثل آش بلغور است. پس بهترین زمان برای سفر، بسته به ذائقه تان و آنچه می خواهید بچشید، متفاوته!

نتیجه گیری: سفره ای به وسعت تاریخ، فرهنگ و طبیعت

روستای زرگر، این گوشه دنج از قزوین، نه تنها به خاطر زبان رومانو و مردمان منحصربه فردش، بلکه به دلیل

غذاهای محلی روستای زرگر

هم یک مقصد خاص و دوست داشتنیه. اینجا هر لقمه ای که می خورید، داستانی از ریشه ها، از زمین حاصلخیز و از دسترنج مردمانی خونگرم را روایت می کند. از آش بلغور مقوی و دمپختک دلبرانه تا آش رشته بهاری با تره غازیاقی و نان های تازه تنوری، همه و همه بخشی از یک فرهنگ غذایی زنده و پویا هستند.

تجربه

آشپزی زرگر قزوین

، فقط به معنای چشیدن چند غذای خوشمزه نیست؛ بلکه آشنایی با یک سبک زندگی، لمس سادگی و اصالت و احترام به طبیعت است. امیدواریم با این سفر مجازی، حسابی هوش از سرتان رفته باشد و تصمیم بگیرید خودتان را به یک سفر واقعی به زرگر مهمان کنید تا این طعم های فراموش نشدنی و این فرهنگ غنی را از نزدیک تجربه کنید و با خرید از محصولات محلی، از این میراث ارزشمند حمایت کنید.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "غذاهای محلی روستای زرگر | طعم های اصیل و بی نظیر گیلان" هستید؟ با کلیک بر روی اقامت و گردشگری، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "غذاهای محلی روستای زرگر | طعم های اصیل و بی نظیر گیلان"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه