یک متخصص طب سنتی با تاکید بر اینکه افزایش یا کاهش وزن فرایندی تدریجی و منظم است و سرعت بخشیدن به آن آسیب های جدی به بدن وارد می کند، نسبت به فریب تبلیغاتی فضای مجازی درباره دمنوش های لاغری و کاهش وزن سریع هشدار داد و گفت: افرادی که تمایل به چاقی یا لاغری دارند باید تحت نظر پزشک و با در نظر گرفتن تداخلات دارویی، درمان خود را آغاز کنند.
به گزارش اکسیداک، امروزه به دلیل سبک زندگی ناسالم، تغذیه های فست فودی و کم تحرکی، بسیاری از افراد دچار افزایش وزن و چاقی هستند که این قضیه می تواند بسیار نگران کننده باشد؛ چراکه چاقی و کم تحرکی در بلندمدت زمینه ساز بسیاری از بیماری ها است. از طرفی نیز به دلیل تغییر معیارهای زیبایی بسیاری از افراد به دنبال کاهش وزن اما بدون دردسر و در کمترین زمان هستند که همین مسیله نیز بستر را برای سودجویان فراهم می کند تا با تبلیغات فریبکارانه در فضای مجازی افراد را برای کاهش وزن چشمگیر در کوتاه مدت برای خریداری دمنوش های لاغری و یا حتی چاقی برای افرادی که از لاغری رنج می برند، جذب می کنند که در بسیاری از مواقع برای مصرف کنندگان عوارض جدی و جبران ناپذیری به همراه داشته است.
این در حالیست که چاقی یا لاغری می تواند ناشی از یک مشکل داخلی باشد و نتوان برای همه یه نسخه پیچید که با مصرف یک پکیج دمنوش و داروی گیاهی آن مشکل به طور قطعی رفع شود؛ به طوری به گفته دکتر موحد – متخصص طب سنتی نیز باید در ابتدا افراد برای ریشه یابی مشکل خود به پزشک مراجعه کنند و سپس درمان مناسب را در پیش گیرند.
تشخیص علت چاقی و لاغری؛ اولین مرحله درمان
دکتر مینا موحد در گفت و گو با اکسیداک، درباره تاثیرگذاری داروهای گیاهی و دمنوش ها بر کاهش وزن اظهار کرد: با توجه به اینکه چاقی و لاغری می توانند علل بسیار زیادی داشته باشند، بهتر است افرادی که مبتلا به این مشکلات هستند حتما توسط پزشک ویزیت شده و علت آن تشخیص داده شود تا قدم به قدم با کمک پزشک و رژیم غذایی، دارودارمانی و برخی اقدامات موضعی درصدد رفع مشکل قدم بردارد؛ اما اینکه هر فردی بدون در نظر گرفتن مشکلی که دارد فقط به خاطر کاهش و افزایش وزن یک نوع داروی گیاهی از پیش تعیین شده ای را مصرف کند، اصلا صحیح نیست. چه بسا یک دارویی که برای فردی بسیار مفید بوده برای فردی دیگر مضر باشد. نکته بسیار مهم و قابل توجه این است که داروهای گیاهی نیز همچون داروهای شیمیایی دارای عارضه هستند و می توانند تداخلاتی با داروهای شیمیایی که فرد استفاده می کند نیز داشته باشند. بنابراین به هیچ عنوان نباید به صورت چشم بسته از داروهای گیاهی که در فضای مجازی تبلیغ می شود، استفاده کرد.
بیماری های حاد کبدی از عوارض کاهش وزن سریع و غیر اصولی
وی با تاکید بر اینکه کاهش وزن یک روال تدریجی، منظم و مشخصی دارد و سرعت بخشیدن به این روند، سلامت فرد را به مخاطره می اندازد، گفت: بر اساس میزان افزایش وزن، شرایط بیمار، بیماری های زمینه ای و بسیاری از عوامل دیگر میزان کاهش وزن تعریف می شود و اگر این میزان کاهش وزن خیلی زیاد و طی مدت زمانی کم اتفاق افتد، عوارض بسیار زیادی دارد که یکی از عوارض شایع کاهش وزن سریع، کبد چرب است که می تواند منجر به بیماری های حاد و کبدی دیگری نیز شود.
مصرف خودسرانه داروهای گیاهی چه عوارضی دارد؟
این متخصص طب سنتی از جمله عوارض دیگر مصرف خودسرانه این دمنوش ها به حساسیت های پوستی، اختلالات کبدی، سردرد، سرگیجه و گوارش اشاره کرد و افزود: حتی در برخی مواقع بسیاری از این داروهای گیاهی که غیر اصولی انتخاب شده و بسیار قوی هستند می توانند مشکلاتی همچون دردها و در موارد پیشرفته زخم های گوارشی را در فرد ایجاد کنند. با توجه به اینکه اکثر این دمنوش ها که برای لاغری تجویز می شوند، طبع گرمی دارند و مزاجشان گرم است، اگر فرد نیز مزاج گرمی داشته باشد باعث تشدید علایم گرمی، اختلال خواب، بی قراری و سردرد و در برخی مواقع نیز موجب اضطراب می شوند.
خرید اینترنتی داروهای گیاهی و ویزیت آنلاین
وی درباره خرید اینترنتی داروهای گیاهی و ویزیت آنلاین که امروزه طرفداران بسیاری پیدا کرده است، گفت: فضای مجازی بستر خوبی را برای افرادی که در رفت و آمد و زمان مشکل دارند، فراهم کرده است؛ اما نکته مهم این است که باید نسبت به فردی که با وی مشاوره را انجام می دهند، اطمینان حاصل کنند که تخصص لازم را دارد یا خیر. برای یافتن پزشک معتمد برای درمان بیماری افراد سعی کنند که حداقل اولین ویزیت به صورت حضوری باشد و توسط پزشکانی که در این حوزه فعالیت دارند درمان را آغاز کنند و اگر به شیوه سنتی علاقمند هستند که در تابلوی مطب حتما مشخصات پزشک و عنوان متخصص طب سنتی درج می شود و اگر به رژیم درمانی و اصلاح سبک تغذیه نیاز دارند نیز باید از متخصص تغذیه کمک بگیرند و برای این مسیله نیز بهتر است اولین ویزیت برای اطمینان از تخصص پزشک به صورت حضوری مراجعه کنند.
گیاهان دارویی را در محیط مناسب نگهداری کنید
موحد درباره چگونگی خرید داروهای گیاهی اظهار کرد: برای خرید داروهای گیاهی افراد باید توجه داشته باشند که داروهای گیاهی تازه خریداری کنند؛ چراکه گیاهان بافت نرمی دارند و با گذر زمان خاصیت و طراوت خود را از دست می دهند. به دلیل اینکه گیاهان جاذب قوی میکروب و آلودگی هستند محل و چگونگی نگهداری از آن ها اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چراکه اگر محیط مرطوب باشد، دمای هوا تنظیم نباشد و یا در محیط گرد و غبار وجود داشته باشد، تمام این موارد بر کیفیت داروهای گیاهی تاثیر می گذارد.
خرید از عطاری های دانشکده های طب سنتی
وی افزود: نکته قابل توجه دیگر عدم شناخت داروهای گیاهی است چرا که اگر فردی شناخت خوبی نسبت به گیاهان دارویی نداشته باشد، می تواند در خرید آن ها اشتباهاتی به وجود آید که مسیر درمان با مصرف داروی اشتباه تغییر کند؛ بنابراین با رعایت این نکات افراد می توانند با درصد خطر کمتری درمان خود را آغاز کنند. اما نکته مهم دیگر فعالیت بیشتر دانشکده های طب سنتی است که می توان گفت یکی از محل های خریداری داروهای گیاهی، عطاری های وابسته به دانشگاه ها یا عطاری های مورد اعتماد وزارت بهداشت است و می توان برای داشتن یک خرید آگاهانه از آن ها داروهای گیاهی مورد نظر را خریداری کرد.
مصرف داروهای گیاهی تنها تحت نظر پزشک
این متخصص طب سنتی در پایان تاکید کرد: افرادی که بیماری های زمینه ای همچون دیابت، فشار خون، تیرویید و چربی خون دارند حتما باید تحت نظر پزشک و با توجه به داروهایی که مصرف می کنند، داروهای گیاهی را دریافت کنند که با توجه به داروهایی که مصرف می کنند و تداخلاتی که با داروهای شیمایی دارد این داروهای گیاهی را مصرف کنند و با توجه به دلیل چاقی یا لاغری، داروهای گیاهی تجویز شود.
پایان خبر اکسیداک
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فریب تبلیغاتی دمنوش های لاغری/بیماری های حاد کبدی از عوارض کاهش وزن سریع" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فریب تبلیغاتی دمنوش های لاغری/بیماری های حاد کبدی از عوارض کاهش وزن سریع"، کلیک کنید.