فضای مجازی مخاطبان تئاتر را کاهش داده است

فضای مجازی مخاطبان تئاتر را کاهش داده است

به گزارش خبرگزاری اکسیداک تئاتر کمدی با تلفیق طنز و بازتاب مشکلات اجتماعی مخاطبان را به تأمل و تفکر درباره مسائل روزمره و حتی موضوعات پنهان در زندگی شان دعوت می کند. 

به گزارش ایلنا نمایش «هاگیر واگیر» به قلم سهیل ملکی و کارگردانی مریم باقری که این روزها در تماشاخانه سنگلج روی صحنه است برای رسیدن به این مقصود تلاش می کند. این اثر می خواهد با بهره گیری از سنت های نمایشی ایرانی فضایی شاد و تأثیرگذار برای تماشاگران فراهم می کند. 

قصه این اثر که باید آن را تخت حوضی یا روحوضی تلقی کرد درباره موچول میرزا و گنجعلی میرزا است که برادر هستند. آن ها از روی طمع و رسیدن به موقعیتی در دربار نادانسته شاه را در شرف پنجاهمین سال تاجگذاری اش تا دم مرگ می برند. شاه هم آنان را غضب می کند و دستور گردن زدن آنان را می دهد تا اینکه…

داود داداشی فاطیما سرلک علی عطایی حور سامانم کرمی مرجان آقانوری آرام نیک بین محمدعادل غلامی و یاسمن عطاالهی بازیگران این اثر نمایشی هستند و از دیگر عوامل آن می توان به سینا ییلاق بیگی سمیه طهرانی پسندیده خواه (طراح لباس) سهیلا جوادی (طراح گریم) و علی جباری (موسیقی) اشاره کرد. 

فاطیما سرلک یکی از بازیگران این اثر نمایشی درباره جزییات حضورش در نمایش «هاگیر واگیر» بازی در نمایش های ایرانی و آیینی را اینگونه ارزیابی کرد: بازی در نمایش های آیینی و ایرانی از حساسیت خاصی برخوردار است و به توان مضاعف نیاز دارد. انرژی و توان بازیگر در این نوع نمایش ها باید بیشتر از حالت عادی باشد چرا که به دلیل سرعت دنیای امروز باید به گونه ای مخاطب را نگه داشت که درگیر داستان بماند. برای این کار لازم است بر تمام جنبه های بدنی صوتی و شنیداری خود تسلط داشت تا بتوان شخصیت و پیام اثر را به بهترین نحو منتقل کرد. 

سرلک درباره حضورش در نمایش «هاگیر واگیر» گفت: پیش از شروع کار متن نمایش توسط آقای سهیل ملکی به دست من رسید و پس از خواندن آن متوجه شدم که با اثری روبه رو هستیم که به خوبی توانسته از زاویه دیدی متفاوت طنز را با زندگی جهان و رویاهای مخاطب امروز ارتباط دهد. این نمایش از ایده ای ساده و روزمره الهام گرفته اما نویسنده به خوبی توانسته این سادگی را به اثری جذاب و تأثیرگذار تبدیل کند. 

او در پاسخ به این سوال که تماشاخانه سنگلج که مختص اجرای آثار ایرانی است با دیگر سالن ها چه تفاوت هایی دارد بیان کرد: اجرای یک نمایش در سالنی با برچسب «آیینی-سنتی» مانند تماشاخانه «سنگلج» مسئولیت ما را افزایش می دهد. این مخاطب خاص انتظار دارد که اثری با جنبه های سنتی و فرهنگی مشخص ببیند و این امر نیازمند دقت و تمرکز بیشتری در جنبه های مختلف اثر است. اگر این نمایش در سالن دیگری اجرا می شد شاید چنین تاکیدهایی وجود نداشت. 

او درباره تئاتر بیان کرد: شخصا تئاتر هنوز برایم منبع انرژی و انگیزه است؛ اما متأسفانه شرایط فعلی و فضای غالب بر این هنر لذت و انرژی گذشته را کمرنگ کرده است. در حال حاضر به عنوان یک گروه اجرایی ناچاریم به بسیاری از مسائل غیرمرتبط با خود اثر فکر کنیم اما با وجود مشکلات هنوز با تئاتر نفس می کشیم. 

سرلک درباره تأثیر فضای مجازی بر کم و کیف مخاطبان این روزهای تئاتر نیز گفت: فضای مجازی تا حد زیادی مخاطبان حضوری تئاتر را کاهش داده است. افراد زیادی به دلیل دسترسی آسان به سرگرمی های مختلف در این فضا کمتر به تئاتر می آیند. البته اگر اثری خوب و با کیفیت باشد همچنان می تواند مخاطب خود را جذب کند اما این کار بسیار دشوارتر شده است. 

وی در پایان در رابطه با اینکه چطور می توان به بهتر شدن شراط تئاتر کمک کرد بیان کرد: به نظر من تنها با همکاری و تلاش گروهی می توان حال تئاتر و هنرمندان آن را بهبود بخشید. هرچند وضعیت کنونی تئاتر پیچیده و دشوار است اما ایجاد تیم های همدل و پیدا کردن راهکارهایی برای مقابله با مشکلات می تواند شرایط را بهتر کند.

244

پایان خبر اکسیداک/

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فضای مجازی مخاطبان تئاتر را کاهش داده است" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فضای مجازی مخاطبان تئاتر را کاهش داده است"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه