مهسا بهادری: تنها دوازده روز تا برگزاری چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده و تریبون های متعددی در اختیار شش کاندیدا قرار گرفته تا برنامه های خود در حوزه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی را با مخاطبان در میان بگذارند و نکته قابل توجه برگزاری این گفت وگوهای ویژه خبری و میزگردها این است که اجرای تعدادی از برنامه ها در اختیار زنان مجری قرار دادر که برای صداوسیما اتفاق خوبی قلمداد می شود. در کنار این ماجرا حضور کارشناسان متخصص در هر بخش نیز می تواند تا حدودی دغدغه ها و چالش های موجود در جامعه را با کاندیداها مطرح کند و چشم انداز آن ها را جویا شود.
اما برای اینکه بدانیم آیا این نحوه برگزاری برنامه ها تاثیرگذار است و دیدگاه های متفاوت اعضای جامعه را منعکس می کند یا خیر، با امیدعلی مسعودی، استاد ارتباطات به گفت وگو پرداختیم که در ادامه می خوانید.
وضعیت برگزاری مناظرات و میزگردهای سیاسی با حضور کارشناسان هر حوزه را چگونه ارزیابی می کنید؟
من دو نکته نسبت به این اقدام دارم، اول اینکه استفاده از کارشناسان و مجریان خانم در مناظره های تلویزیون اتفاق بسیار خوبی است، چون می توانند کارشناس هایی را بیاورند تا درجریان چشم اندازهای نامزدهای انتخاباتی در حوزه های مختلف مثل سیاست، اقتصاد و فرهنگ قرار بگیرند و آن ها را به چالش بکشند و دغدغه اصلی جامعه را مطرح کنند. نکته دوم اما یک نقد به چیدمان کارشناس ها است که چرا در میان آن ها کارشناسانی از طیف های مختلف که کمتر در صداوسیما حاضر می شوند حضور ندارند؟ به عقیده من حضور افرادی که بسیار زیاد در صداوسیما حاضر می شوند ممکن است که نتواند همه مخاطبان را اقناع کند یا نظر جمعیت بیش تری را جلب کند اما در مجموع اتفاق خوبی به شمار می آید که مخاطب همواره از صداوسیما خواسته است.
حضور کارشناسان متعدد از اقشار مختلف تا چه اندازه می تواند عدالت رسانه ای را رعایت کند و دیدگاه های متفاوت اعضای جامعه را منعکس کند؟
یکی از مزیت های این میزگردها این است که کاندیداها کارشناسان خود را هم به برنامه می آورند و این یک نوع نوآوری است که دیدگاه افراد و اقشار متفاوت را هم تا حدودی منعکس می کند.
فکر می کنید با این حرکت صداوسیما می تواند در چنین بزنگاهی اقشار بیش تری از افراد جامعه را جذب کند؟
بحث این است که چرا صداوسیما فقط باید در بزنگاه ها کار خوب انجام دهد، اعتقاد من بر این است که صداوسیما باید همین رویه را در پیش بگیرد چون فقط متعلق به یک قشر خاص نیست. صداوسیما متعلق به مردم است و از پول همین مردم هم اداره می شود. آن ها باید از طیف های متعددی کمک بگیرند چون سلیقه های متفاوتی حضور دارد.
نظر شما درباره اینکه اجرای بخشی از برنامه کاندیداها بر عهده زنان است چیست؟ به نظر گام مثبت و رو به جلویی برای صداوسیما قلمداد می شود.
زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می دهند و جایگاهشان هم در دین مبین اسلام و هم در فرهنگ اسلامی بسیار بالا است، من فکر می کنم حضور زنان در انتخابات بسیار تاثیرگذار است، حالا چه به عنوان کاندیدا، چه به عنوان رای دهنده ما نمی توانیم نقش زنان را نادیده بگیریم. چطور خانم ها می توانند پای صندوق ها بایستند و از آرا حفاظت کنند اما حق این را نداشته باشند که برنامه اجرا کنند؟ چنین اتفاقی اصلا ممکن نیست، بنابراین احقاق حق زنان توسط صداوسیما کار بسیار درستی بوده است.
245245
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چرا صداوسیما فقط باید در بزنگاه ها کار خوب کند/ توجه به زنان توسط صداوسیما کار بسیار درستی است نمی توان نیمی از جمعیت جامعه را نادیده بگیریم" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چرا صداوسیما فقط باید در بزنگاه ها کار خوب کند/ توجه به زنان توسط صداوسیما کار بسیار درستی است نمی توان نیمی از جمعیت جامعه را نادیده بگیریم"، کلیک کنید.