به گزارش خبرگزاری اکسیداک به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمان بار دیگر قرعه ساخت گنبدی به نام این مردم ولایت مدار دیار حاج قاسم رقم خورد و این بار ساخت گنبد تل زینبیه در صحن عقیله بنی هاشم به خادمان این ستاد سپرده شد.
مهدی نیکویی طی مصاحبه ای در این باره گفت: اوایل دهه ۱۳۹۰ پس از طرح موضوع ساخت صحن عقیله در راستای توسعه حرم مطهر حسینی واقع در کربلا ساخت گنبدی بر فراز این صحن و تل زینبیه هم مطرح شد.
وی افزود: از آنجا که همزمان بحث ترفیع گنبد حرم مطهر سیدالشهدا (ع) نیز در میان بود مقرر شد دست اندرکاران ساخت این گنبد که کار بسیار فنی و دقیقی را انجام می دهند پروژه ساخت گنبد تل زینبیه را هم با حجم و ارتفاع کوچک تر نسبت به گنبد حرم مطهر حسینی دنبال کنند.
آغاز طراحی از سال ۱۴۰۰
معاون فنی و مهندسی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمان با اشاره به این نکته که طراحی سازه گنبد تل زینبیه از تیر سال ۱۴۰۰ در کرمان آغاز شد اظهار داشت: ابعاد و مقیاس گنبد از طرف همکاران ستاد مرکز به ما داده شد و بر اساس آن طراحی سازه را شروع کردیم.
وی گفت: برای رعایت دقت بیشتر ساخت سازه طراحی شده به مجموعه اُتک در تهران سپرده شد و پس از آماده شدن در اراک گالوانیزه و سپس این قطعات که به صورت پیچ و مهره به هم متصل می شدند به کرمان منتقل شدند.
ساخت سگمنت های فلزی
نیکویی افزود: بعد از طراحی و ساخت سازه سگمنت های فلزی نیز در کرمان طراحی و ساخته شد سپس در باکس های مخصوص به اراک حمل شد تا گالوانیزه گرم انجام شود.
وی گفت: گنبد تل زینبیه ۱۱.۶ متر ارتفاع دارد و قطر ساق آن ۱۰.۷ متر است که در مجموع دارای ۸۸ سگمنت و ۲۴ ستون است که بتن استفاده شده در ساخت این گنبد ۷۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع مقاومت دارد.
معاون فنی و مهندسی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمان ادامه داد: معمولا کار پروراندن بتن در کشور طی ۲ هفته انجام می شود ولی ما برای بالا بردن کیفیت کار و به عمل آوری قطعات بتن قالب های بتنی را ۲۸ روز در حوضچه آب گذاشتیم تا بتن به مقاومت مورد نظر و مطلوب برسد.
انتخاب بهترین مواد بر پایه معدنی
وی درباره مواد و مصالح به کار رفته در ساخت گنبدهای حرم مطهر حسینی و تل زینبیه گفت: فولاد مورد نیاز را از فولاد مبارکه اصفهان که بهترین فولاد است تامین و گالوانیزه ی گرم کردیم که از نظر خورندگی و زنگ زدگی مشکلی پیش نیاید بتنی که استفاده کردیم از بهترین مواد بر پایه معدنی و بدون پایه شیمیایی انتخاب شد و سایر مصالح هم از بهترین مصالح از نقاط مختلف کشور تهیه شد که بعضا تبرعی اهدا و برخی موارد خریداری شدند.
نیکویی یادآور شد: طراحی و ساخت گنبد تل زینبیه از تیر سال ۱۴۰۰ در کرمان آغاز شد صفر تا صد این کار توسط نیروهای بومی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمان و چند نیروی تبرعی انجام شد و در نهایت ۱۷ اکسیداک ماه سال جاری تکمیل و قطعات آن در قالب پنج تریلی به کربلا حمل و تحویل شد.
وی درباره کاشی کاری گنبد تل زینبیه اظهار داشت: کاشی کاری توسط خادمان ستاد مرکز در کربلا انجام می شود که پیش بینی می کنیم پس از ساخت رینگ بتنی گنبد برای نصب سازه طی یک ماه گنبد بر فراز تل زینبیه قرار بگیرد و همزمان کاشی کاری انجام شود.
شایان ذکر است عملیات ساخت گنبد حرم امام حسین (ع) نیز در کرمان از سال ۱۳۹۴ وارد مرحله اجرایی و از چهارم شهریور سال ۱۳۹۸ کار انتقال این گنبد مطهر به کربلای معلا آغاز شد.
46
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "انجام عملیات انتقال گنبد تل زینبیه از کرمان به عراق" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "انجام عملیات انتقال گنبد تل زینبیه از کرمان به عراق"، کلیک کنید.