
به گزارش اکسیداک مرتضوی در این جلسه با اشاره به عملکرد گذشته در حوزه مسکن اظهار داشت: نتایج فعلی چه در سطح استان گلستان و چه در سطح کشور بیانگر ناکارآمدی سیاست های قبلی است.
او افزود: اگر قرار باشد همان روال گذشته ادامه یابد طبیعتاً نتایج هم تغییری نخواهد کرد. تغییر در نگاه تغییر در شیوه اجرایی و حتی تغییر در اعمال قوانین و ضوابط امری غیرقابل اجتناب است.
وی تاکید کرد که دستگاه های اجرایی باید با دید حمایتی به تولیدکنندگان حوزه ساخت وساز نگاه کنند. مرتضوی خطاب به مدیران حاضر گفت: شما نقش پدری را برای خانواده ساخت وساز استان ایفا می کنید. حمایت از تولید مسکن حمایت از توسعه اقتصادی و اجتماعی استان است.
او در ادامه با انتقاد از حضور پیمانکاران غیربومی در پروژه های استان اظهار داشت: انجام پروژه های بزرگ باید در اختیار انبوه سازان گلستانی باشد. متاسفانه تجربه ثابت کرده که برخی از پیمانکاران غیر بومی شایستگی و توانایی لازم را نداشته اند و همین امر باعث بروز مشکلات جدی در پروژه های عمرانی شده است.
مرتضوی خواستار واگذاری پروژه های ناتمام به انبوه سازان استان شد و افزود: همکاران ما در استان دارای سابقه و توانمندی اثبات شده ای هستند. لازم است حمایت های جدی تری از آن ها صورت گیرد تا شاهد رشد و آبادانی در پروژه های مسکن باشیم.
تسهیلات بانکی چالشی بزرگ برای توسعه پروژه های انبوه سازی
رئیس کمیسیون احداث اتاق بازرگانی گرگان در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مهم تسهیلات بانکی پرداخت و گفت: در شرایط فعلی هزینه دریافت وام بانکی بسیار بالاست و تسهیلات بانکی که امروز با نرخ های بالای ۲۳ درصد ارائه می شود عملاً تنها حدود ۱۰ درصد از هزینه های پروژه های ساختمانی را پوشش می دهد.
وی با اشاره به تجربه گذشته تصریح کرد: در سال هایی که تسهیلات موثر با نرخ سود پایین تر فراهم بود امکان ساخت پروژه های انبوه و بزرگ مهیا شد. اما امروز با این نرخ های بالا و شرایط سختگیرانه بانکی اجرای پروژه های انبوه عملاً غیرممکن شده است.
مرتضوی هشدار داد: اگر در حوزه تامین مالی پروژه های مسکن اصلاحات لازم انجام نشود استان گلستان فرصت توسعه پروژه های بزرگ را از دست خواهد داد. تحقق شعار سال که به نام «رشد سرمایه گذاری» مزین شده نیازمند تغییر جدی در سیاست های بانکی است.
لزوم بازنگری در طرح های شهری و تطبیق با سبک زندگی مردم
مرتضوی در ادامه بر اهمیت بازنگری در طرح های تفصیلی و جامع شهری تاکید کرد و گفت: سبک زندگی مردم در سال های اخیر تغییرات زیادی کرده و طرح های شهری نیز باید متناسب با این تحولات اصلاح شوند. ارتقاء تراکم افزایش یک طبقه ساخت در بافت های مناسب و اجرای پروژه های بلندمرتبه سازی می تواند بخشی از مشکلات فعلی مسکن را کاهش دهد.
وی افزود: با برنامه ریزی اصولی می توان پروژه های انبوه را در مناطقی اجرا کرد که زیرساخت های لازم فراهم است بدون اینکه به ترافیک شهری یا محیط زیست آسیب وارد شود.
مرتضوی در پایان تاکید کرد: توسعه بخش مسکن و رفع بحران فعلی تنها با همفکری تغییر سیاست های اجرایی تامین مالی مناسب و حمایت جدی از سازندگان بومی محقق خواهد شد. امیدوارم با نگاه تحولی که در برنامه های استان دیده می شود بتوانیم گام های مؤثری برای رشد و توسعه استان گلستان برداریم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "گلستان نیازمند بازنگری در پروژه های عمرانی و سیاست های حمایتی است" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "گلستان نیازمند بازنگری در پروژه های عمرانی و سیاست های حمایتی است"، کلیک کنید.